Secretarul general al Federatiei de Fotbal din Qatar, Saud al Mohannadi, a declarat ca statul pe care il reprezinta si-ar dori foarte mult sa organizeze un turneu final de Campionat Mondial, fie in 2018, fie in 2022, informeaza NewsIN
"Suntem interesati si cred ca putem gazdui cu succes un eveniment de o asemenea anvergura, cum este Campionatul Mondial. Avem mijloacele si abilitatea sa organizam un turneu final. Avem stadioane si am mai gazduit evenimente sportive de top. Nu trebuie sa ne grabim in decizia pe care o vom lua, dar cu siguranta suntem interesati", a declarat Saud al Mohannadi.

Qatar va gazdui Cupa Asiei din anul 2011 si a mai organizat cu succes evenimente sportive de top din tenis, golf, motociclism, dar si editia din 2006 a Jocurilor Asiei, considerata cea mai de succes editie din istorie. Printre tarile care mai doresc sa organizeze turneele finale din 2018 si 2022 se mai numara Anglia, Olanda, Australia, Spania si Portugalia, care si-au manifestat intentia de a-si depune candidaturile.
Presedintele FIFA, Sepp Blatter, a anuntat recent ca tarile gazda ale Campionatelor Mondiale din 2018 si 2022 vor fi anuntate in acelati timp. Procesul de alegere al tarilor va fi initiat in ianuarie 2009, iar gazdele turneelor finale vor fi anuntate in luna decembrie a anului 2010.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.