Medalie olimpica de aur la maraton, imnul tricolorilor, centura ramasa la braul lui Bute -succese printre valize, spalari de bani , descalificari rusinoase sau scandaluri de alcov.

Sportul romanesc a demonstrat in 2008 ca se afla pe o panta descendenta. La Jocurile Olimpice am reusit sa egalam contraperformanta de la Helsinki 1952 in ceea ce priveste numarul de medalii, in timp ce la fotbal am ramas doar cu o calificare la un turneu final dupa ce am stat opt ani pe tusa.

Sapte echipe am avut in cupele europene, insa tot atatea eliminate inca din toamna. Pe plan intern, driblinguri mai mult pe culoarele DNA, fie ca a fost vorba de transferuri sau de meciuri disputate cu valiza prin separeuri. Au existat insa si momente magice, pentru ca performantele sportive nu se masoara numai in medalii.

Doamna de fier.

Avea 38 de ani, oficialii romani abia au primit-o in delegatie pentru ca aveam deja mai multe maratoniste calificate la Olimpiada. Constantina Dita Tomescu nu facea parte din planul de medalii, dar a uimit intreaga lume cand a intrat cu un avans redutabil pe stadionul din Beijing, castigand maratonul, proba probelor olimpice. Povestea ei abia acum incepea cu adevarat.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.