Avand interdictia de a transfera jucatori, cei din Banie au promovat juniori din propria pepiniera.

Decizia Federatiei Internationale de Fotbal (FIFA) de a interzice Universitatii Craiova sa efectueze transferuri pe tot parcursul anului 2008 – din cauza unor datorii neonorate la timp catre niste jucatori brazilieni care au reclamat clubul oltean forului mondial – a fost privita initial ca o tragedie, pentru ca apoi sa se dovedeasca a fi fost principalul "motor" pentru relansarea gruparii din Banie.

Obligati sa isi intareasca si sa-si primeneasca lotul fara ajutor din afara, oltenii au apelat din nou la pepiniera proprie, iar decizia a fost salutara.

Acum, Universitatea se poate lauda cu un lot cu o medie de varsta scazuta, cu fotbalisti atasati culorilor clubului si de valoare incontestabila.

Mititelu cauta presedinte

Patronul Universitatii Craiova, Adrian Mititelu, spera ca ascensiunea echipei antrenate de Nicolo Napoli sa fie si anul viitor asemanatoare celei din 2008.

"Anul 2008 a fost cu siguranta mai bun decat 2007, din toate punctele de vedere. Pasii pe care i-am dorit i-am urmat in proportie de 95 la suta si cu precadere la tot ceea ce inseamna ascensiunea Universitatii lucrurile au evoluat foarte bine. Daca ritmul de crestere va fi si in 2009 precum diferenta dintre 2007 si 2008, ar fi foarte bine", a spus Mititelu.

Si oficialul gruparii craiovene a mai afirmat ca interdictia de a efectua transferuri, dictata in 2007, nu a afectat prea mult gruparea alb-albastra, ba chiar a ajutat clubul.

"Pe mine nu m-a dat peste cap vestea prin consecintele ei, ci prin faptul ca ne-au aratat cu degetul acolo tuturor si am fost penalizati pentru o chestiune, zic eu, rusinoasa. Asta m-a deranjat, nu efectele ei, pentru ca efectele au fost zero pentru mine, deoarece politica vizavi de constructia unui lot competitiv era aceeasi, poate daca mai venea un jucator. In rest, politica era aceeasi, fara nici o restrictie."


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.