Comisia de Analiza a Securitatii Evenimentele Sportive (CASMS) a anuntat, marti, ca la meciurile Palermo-Atalanta si Chievo-Napoli, contand pentru etapa a 18-a din Serie A, suporterii oaspetilor nu vor putea face deplasarea din motive de securitate, informeaza Gazzetta dello Sport.

Astfel de decizii au devenit frecvente in campionatul italian, care in ultimii ani s-a confruntat cu incidente grave provocate de grupurile radicale ale galeriilor.

Unul dintre cele mai nefericite cazuri care a afectat imaginea fotbalului din Peninsula s-a consemnat in luna februarie a anului 2007, cand politistului Filippo Raciti si-a pierdut viata in urma violentelor care au avut loc la derby-ul sicilian dintre Catania si Palermo.

La partida Atalanta-Juventus, scor 1-3, care a avut loc duminica, in runda cu numarul 17 din Serie A, un sustinator al gruparii din Bergamo a fost arestat de politie pentru comportamentul violent, iar alti doi oameni ai legii au fost raniti in timp ce incercau sa aplaneze un conflict iscat intre fani si fortele de ordine.

Mai mult, inaintea meciului, un grup de 15 sustinatori ai echipei gazda a atacat un microbuz in care se aflau noua fani torinezi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.