Clubul Steaua a inaugurat astazi muzeul formatiei ros-albastre, sub tribuna oficiala a arenei din Ghencea, in prezenta mai multor glorii, printre care Ion Voinescu, Adrian Bumbescu, Dumitru Dumitriu sau Emeric Ienei

"23 decembrie va ramane in istoria Stelei. Dupa ce am reusit sa scoatem o carte cu istoria clubului, acum am reusit sa inauguram si muzeul celei mai galonate echipe din Romania. Aici puteti gasi tot ce inseamna istoria Stelei, de la inceput si pana in zilele noastre", a spus, citat de NewsIn, presedintele Valeriu Argaseala, inainte ca panglica sa fie taiata.

Muzeul este structurat pe mai multe sectoare, in care sunt prezentate toate perioadele din intreaga istorie a Stelei. Primul sector este denumit "Primele succese" si prezinta perioada 1951-1960.

Al doilea sector este cunoscut sub denumirea "Drumul spre legenda", in care sunt prezentate fotografii, tricouri si trofee din perioada 1961-1982.

Cei mai prolifici ani din istoria Stelei, 1983-1990, au primit de asemenea un sector, denumit "Marile performante", in timp ce anul 1986, atunci cand formatia din Ghencea a castigat Cupa Campionilor Europeni, a fost prezentat separat.

Alte doua sectoare din muzeul gruparii ros-albastre sunt "Dominatia" si "Istoria continua", in care apar date, fotografii, tricouri sau trofee, din perioadele 1991-1999, respectiv 2000-prezent.

De asemenea, un sector al muzeului este dedicat stadionului din Ghencea, de la construirea lui si pana in prezent, iar un altul doar pentru emblema clubului, cu toate schimbarile. Pe unul dintre peretii muzeului sunt prezentate rezultatele "all-time" ale ros-albastrilor, in toate competitiile, la care se adauga si recordurile clubului.

Emeric Ienei, antrenorul Stelei din anul 1986, s-a declarat incantat de initiativa conducerii de a construi acest muzeu. "Intarzia prea mult acest muzeu, trebuia facut imediat dupa 1986. E o mare bucurie initiativa actualei conduceri. E unic in Romania. Steaua e singura echipa care a castigat Cupa Campionilor si a facut cinste Romaniei. Steaua o sa duca istoria mai departe si o sa umple cu trofee acest muzeu. Sper ca urmatorul trofeu sa fie adus chiar anul viitor", a afirmat Ienei.

Acesta a vorbit si despre situatia din prezent, Steaua fiind implicata in dosarul Valiza din cauza patronului Gigi Becali. "Eu nu am fost implicat niciodata in astfel de scandaluri. E trist ce se intampla pentru ca fotbalul trebuie sa se joace doar pe teren. Sa depunctezi o echipa care se bate la titlu nu mi se pare normal. Juventus a fost retrogradata, dar nu stiu daca fotbalul italian a avut ceva de castigat, poate doar la nivelul moralitatii", a mai spus fostul antrenor.

Pe langa fostele glorii al Stelei a fost prezent si Rica Raducanu, cunoscut mai mult pentru faptul ca este un rapidist convins. Fost jucator la formatia din Ghencea intre 1978 si 1980, Raducanu a comentat in stilul caracteristic: "Am venit pentru ca eram curios daca sunt si eu in poze. Le-am vazut, bine ca sunt color, ale lui nea Voinescu sunt alb-negru. Trebuia sa vin fiindca am castigat un campionat si o cupa cu Steaua. Pe vremuri toata lumea avea oftica pe Dinamo, nu pe Steaua. Atunci jucam la distractie, acum nu mai e la fel".

Fondat in anul 1947, clubul Steaua Bucuresti este cel mai galonat din fotbalul romanesc, reusind sa castige in cei 61 de ani de existenta 23 de titluri de campioana, 20 de Cupe, 5 Supercupe, o Cupa a Campionilor Europeni si o Supercupa a Europei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.