Marius Niculae a ajuns la Sporting in vara lui 2001, la insistentele speciale ale lui Ladislau Blni, antrenorul din acea perioada al portughezilor. In jurul transferului sau de la Dinamo a curs multa cerneala. In timp ce "cainii rosii" au sustinut ca Sageata a fost cumparat de lisabonezi pentru 3 milioane de dolari, mass-media lusitana a scris de 7 milioane de dolari.

In primul sezon, Niculae a luat titlul de campion, desi in a doua jumatate a campionatului n-a jucat din cauza unei grave accidentari. Urmatoarele trei sezoane au fost negre pentru Sageata. Sirul accidentarilor s-au tinut lant de roman, aparitiile sale in garnitura "Leului" fiind extrem de rare. Totusi, Sporting nu l-a aruncat ca pe o masea stricata, chiar i-a oferit cele mai bune conditii de refacere. Acum, Sageata pare sa fie recuperat 100%, dar nu pare sa fie in gratiile antrenorului Jose Peseiro.

Datorie morala

Ieri, in cotidianul "O Jogo", Sageata a anuntat ca vrea sa ramana la Sporting, fiind dispus sa accepte o reducere a salariului. "Nu stiu ce va fi in viitor. Stiu ca Sporting nu are o putere financiara foarte buna si trebuie sa discutam pe aceasta tema. Le-am spus celor de Sporting cu cat sunt dispus sa accept reducerea salariului, iar acum depinde de ei. Dorinta mea este sa raman aici, sa castig mai multe trofee. Inca nu mi-am demonstrat valoarea adevarata din cauza accidentarilor", a comentat romanul. Niculae a recunoscut faptul ca Sporting a facut multe pentru el in cei trei ani marcati de accidentari. Chiar daca are mai multe oferte, Sageata sustine ca "Leul" este pe primul loc. "Nu am semnat cu alt club si vreau sa dau cat mai multe pentru Sporting. Cine are ochi sa vada... sa vada. Am o datorie morala, care conteaza foarte mult pentru mine, independent de bani", a precizat jucatorul.

"O Jogo" noteaza ca Sporting i-a oferit o reducere a salariului cu 75%, dar Sageata este de acord sa primeasca jumatate din salariul actual. In prezent, Marius primeste anual 1,4 milioane de euro si este dispus sa aiba doar 700.000 de euro din sezonul urmator. Problema este ca Sporting nu-i garanteaza mai mult de 350.000 de euro pe sezon!
In perioada in care a fost accidentat, Sporting n-a facut cheltuieli suplimentare pentru roman, acestea fiind suportate de firma de asigurare.