Romanul a trecut ieri cu 7-5, 6-1, 3-6, 7-5 de argentinianul Juan Ignacio Chela, numarul 32 mondial, si a ajuns in turul trei al Openului Frantei In 2003, cand a debutat la Roland Garros, romanul Victor Hanescu a uimit prin calificarea pana in turul trei al celui mai important turneu din lume care se disputa pe zgura.

Anul acesta, el si-a egalat deja performanta din 2003, in urma victoriei obtinute ieri in fata lui Juan Ignacio Chela, al 31-lea cap de serie al competitiei. Sfertfinalist anul trecut la Paris, numarul 32 mondial, argentinianul parea favorit. A luat rapid un break in primul act, dar Victor a reusit sa egaleze la patru si apoi sa castige setul cu 7-5, dupa 57 de minute de joc. Actul al doilea nu a avut istoric, romanul adjudecandu-l cu 6-1. Se profila o victorie in trei seturi, cum a fost cea din singura intalnire precedenta, cand la Wimbledon, in 2003, tot in turul doi, Hanescu a trecut de Chela cu 6-2, 6-1, 6-4. "Se poate spune ca Chela i-a luat putin frica lui Victor. S-a vazut acest lucru in momentele mai grele ale meciului", a declarat pentru Adevarul, dupa terminarea meciului, Firicel Tomai, antrenorul lui Hanescu, aflat cu elevul sau la Paris.

Argentinianul a incercat sa schimbe soarta partidei. "A inceput sa loveasca mingea mai moale, a cerut si interventia medicului, totul ca sa-l scoata pe Victor din ritm", a povestit Tomai. Tactica parea sa dea roade, Chela luand setul trei cu 6-3, si, "daca Victor nu se adapta la tactica lui si nu juca inteligent unele mingi, argentinianul putea intoarce meciul. Oricum, a fost unul mai greu decat cel din primul tur, cu Tabara", a marturisit antrenorul.

Al patrulea act a avut aceeasi istorie ca si primul, iar sud-americanul, epuizat fizic, a trebuit sa se recunoasca invins dupa doua ore si 52 de minute de joc. "Ce ma bucura este faptul ca Victor se simte bine dupa doua tururi. Este pentru prima data la un turneu de Mare Slem cand pot spune ca se afla intr-o forma fizica foarte buna", a adaugat Tomai, care a recunoscut ca deocamdata nu au timp sa sarbatoreasca: "Cand se va termina totul, adica prin septembrie, pentru ca de la Paris plecam la un alt turneu, apoi la altul, si tot asa".

Pentru calificarea in turul trei al competitiei de la Roland Garros, Victor Hanescu va primi 15 puncte ATP si 36.140 de euro. In aceasta faza a turneului, el va intalni un alt sud-american, pe paraguayanul Luis Horna. Horna l-a invins ieri, in patru seturi, cu 7-5, 6-7, 6-3, 6-4, pe favoritul numarul sapte al competitiei, britanicul Tim Henman.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.