Meciul Romaniei jucat in compania Moldovei, la Bacau, a fost ultimul test al nationalei inaintea meciului cu Olanda. Desi adversarul nu a fost unul de calibru, pentru antrenorul Victor Piturca, acesta a fost un prilej pentru a experimenta cateva noi variante pentru viitorul primei selectionate. Care au fost impresiile selectionerului dupa meciul de marti seara puteti afla citind interviul de mai jos, in care Victor Piturca ne-a raspuns la mai multe intrebari.

- Cat de important a fost un meci cu Moldova inaintea unei confruntari cu o echipa cum este cea a Olandei?
- Indiferent cu cine jucam, ca este Brazilia, ca este Australia, pentru mine, un meci al nationalei este la fel de important. Meciul cu Moldova a fost un test foarte bun inaintea dublei cu Olanda si cu Armenia. Am vazut stadiul actual al unor jucatori tineri si am putut urmari si alti jucatori care nu mai luasera de mult timp contact cu nationala. Pentru mine, acesta a fost un test bun, jucatorii facand totul pentru a iesi in evidenta.

- Cati dintre jucatorii care au evoluat cu Moldova se vor regasi in lotul pentru Olanda?
- Doi sau trei se vor regasi cu siguranta. Nu vreau sa dau nume. Asteptati sa vedeti pe cine voi convoca si pe cine nu.

Mutu va juca in ultima etapa

- Despre Mutu ce stiri mai aveti? Ati mai vorbit cu el in ultima vreme?
- Sigur ca am vorbit cu Mutu. Ultima data am discutat cu el cand a iesit de la Comisia de disciplina si m-a sunat sa-mi spuna ca s-a rezolvat totul si are drept de joc. Sigur, pentru el, foarte important este sa joace in ultima etapa. Din discutiile pe care le-am avut eu, am inteles ca joaca. I-am spus si lui Mutu sa insiste pe langa Capello si sa ii explice ca acest meci este foarte important pentru el.

- El ce spune? Este pregatit fizic si psihic pentru un meci atat de important cum este cel cu Olanda?
- Sigur, din punctul lui de vedere, este foarte bine pregatit.

- Cum comentati evolutiile lui Dica si Florentin Dumitru? Ultimul a revenit dupa mai mult timp la nationala...
- Au avut o evolutie buna amandoi. Bine, pentru ei nu conteaza foarte mult evolutia din meciul cu Moldova, eu ii cunosc de mult si stiu ce pot face pe teren. In cazul lor, mi-am dorit mai mult sa vad in ce forma fizica sunt la ora actuala. Dica mi s-a parut unul dintre cei mai in forma jucatori de la Steaua din acest retur. Normal ca este afectat psihic. Cand esti huiduit de public, n-are cum sa-ti fie usor. Publicul este o problema pentru noi. Orice jucator in situatia lui Dica ar fi afectat.

- Cocis si-a facut debutul in nationala la acest meci. Ce parere aveti despre jocul lui?
- Cocis mi-a lasat o impresie foarte buna. El are calitati deosebite, care il pot impune si in lotul primei echipe.

- Care este situatia celor doi accidentati, Chivu si Radoi?
- Chivu a jucat in ultima etapa, asa ca la el nu mai sunt probleme. Cu Radoi, vom vedea daca va juca in ultima etapa sau nu. Parerea mea e ca nu vor fi probleme nici cu el.

- V-ati gandit cine va fi capitanul nationalei la meciul cu Olanda?
- Asta conteaza? Pentru voi, ziaristii, asta este mereu o problema. La mine sunt mai multi capitani. Cine va fi capitanul echipei in meciul cu Olanda este ultima mea problema.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.