Cind FA anunta verdictul in cazul Mutu, "7 luni de suspendare pentru consum de substante interzise", romanul parea un fotbalist terminat (foto dreapta). Chiar daca primise cea mai mica pedeapsa, el a iesit transfigurat in Soho Square si s-a urcat in masina fara sa spuna nici o vorba.

Dupa atita timp, inca isi aminteste tot ce era in jur. Dar zice ca nu putea vorbi! In acel moment a simtit ca va lua suturi in gura de la cei care se pretindeau prietenii sai

A fost controlat inopinat

Mutu s-a confesat unor apropiati ca a tras tare in cele 7 luni. Nu ca a fost cuminte. Asta n-o crede nimeni. Fetele frumoase au continuat sa se elimine una pe cealalta din agenda telefonului mobil.
Dar a urmat cu strictete tratamentul contra dependentei de droguri. Doua saptamini la clinica de reabilitare Sporting Chance si intilniri la fiecare inceput de luna cu psihoterapeutul Peter Kay. "Pe linga acestea, controale periodice neanuntate", descrie un amic.

"A traversat un program de reabilitare dificil. El a vrut sa-l lungeasca"
Tatal lui Mutu

In fata comisiei

"Eu am gresit, eu trebuia s-o scot la capat! A venit ziua libertatii", le-a spus, din Anglia, parintilor sai. Acum doua zile a ajuns la Londra, in fata celor care-l pedepsisera.

Un prieten povesteste: "N-a durat mult, cam 20 de minute. Credea ca o sa stea acolo vreo doua ore. S-a reunit comisia care l-a judecat si care daduse verdictul. Au fost citeva rapoarte si apoi a luat cuvintul seful celor trei. Zice: 'Un singur lucru vreau sa-ti mai spun. De acum incolo sa nu mai gresesti niciodata. Altfel, totul se naruieste. Intelegi ce vreau sa spun? Cariera ta ar fi compromisa definitiv. Te felicit pentru modul in care ai dus la capat acest program. Esti liber sa joci fotbal>>. Ultima fraza i-a adus un zimbet de fericire. Probabil ca fata ii radia de bucurie. Oficialul i-a mai zis lui Mutu: 'Cit am colaborat, nu te-am vazut niciodata rizind>>. I-am salutat si am iesit pe usa din fata".

"A iesit prin fata, dar de data asta nu-l mai astepta nimeni afara. Altadata erau zeci de jurnalisti acolo. Normal, cind revii nu mai e o stire"
Tatal lui Mutu

Libertate se cheama asta, nu-i asa?

Tot marti a revenit in Italia. Cursa aeriana de seara dintre Londra si Milano a aterizat pe Malpensa la ora 20:40. Printre calatorii care ies grabiti se distinge silueta unui tip subtirel, cu parul lung si dat dupa urechi. Se apropie zimbind. Cioc, sacou bej, blugi albastri, camasa alba, pantofi sport, mirosind a parfum scump. Tinuta decenta.

"De mult nu te-ai mai imbracat asa!". Raspunde usor iritat, gesticulind cu aratatorul miinii drepte. Zice ca a fost in costum si cravata! Se asaza pe un fotoliu din aeroport, trage aer in plamini. Libertate se cheama asta, nu-i asa?.

Mesajele lui Mutu

Fotbalistul e neschimbat. Alterneaza momentele rezonabile cu rabufniri de orgoliu imens. Care dintre ele vor invinge?

Din ce a vorbit cu parintii si prietenii, "Gazeta" a reconstituit mesajul lui Mutu, dar pe care acesta nu-l poate face public, pentru ca Juve i-a interzis deocamdata orice declaratie.
1. Am gresit, dar nimeni nu stie ce a fost in sufletul meu si al parintilor mei la finalul anului trecut.
2. E usor sa lovesti un om deja cazut si mai adaug ca pentru unii e greu sa-i intinda o mina sa-l salte de jos.
3. Mi-e dor sa joc fotbal. Nu sint patetic!
4. Ii multumesc lui Juventus, clubul pe care il pretuiesc si pentru care trebuie sa dau tot.
5. Le spun suporterilor echipei nationale ca voi da totul ca sa ne calificam!

Mutu va fi sigur titular

Ziarele "Gazzetta dello Sport" si "Corriere dello Sport" au anuntat ieri ca Juventus il va titulariza pe Adrian Mutu pentru ultima etapa din Serie A, cu Cagliari, duminica la ora 16:00. "O data ce si-a ispasit suspendarea de 7 luni pentru consum de cocaina, atacantul roman va fi cireasa pe tortul celui de-al 28-lea titlu cucerit de 'bianconeri>>. Mutu este liber sa sarbatoreasca", a titrat "Gazzetta" (facsimil). In ultima partida de pregatire, cu amatorii de la Chisola, Mutu l-a impresionat pe antrenorul Fabio Capello, marcind de doua ori si pasind decisiv la alt gol.

Mai departe cu Adams?

Tony Adams, care l-a consiliat pe Mutu in perioada de reabilitare, i-ar putea fi alaturi romanului si in sezonul viitor. BBC a dezvaluit ca fostul international englez si-a continuat activitatea cu atacantul lui Juve si in Italia, unde negociaza in aceste zile posibilitatea de a fi inclus in stafful tehnic al clubului torinez. Adams, care ar urma sa se ocupe de pregatirea fundasilor, mai trateaza cu Verona si cu AC Torino. / Aurelian Botezatu


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.