"Deocamdata, nu m-a contactat nimeni in legatura cu numirea mea in functia de secretar de stat pe domeniul sportului, probabil urmeaza sa fiu contactat. O sa am si eu o discutie cu dumneaei, in functie de care voi accepta sau nu functia, pentru ca trebuie sa existe o viziune unitara si aceleasi etape pentru aceleasi strategii", a spus Octavian Belu, care a completat ca aceasta posibila numire a sa ca secretar de stat pe domeniul sportului "a surprins pe unii, pe altii nu, dar eu am incercat sa fac niste proiecte, eu nu tin de niciun scaun sau de vreo functie".

Belu a subliniat nevoia reorganizarii Ministerului Tineretului si Sportului, "atat la nivel local, dar si la nivel central", si a aratat dificultatile care pot aparea in cadrul unei asemenea actiuni: "Aceasta reorganizare va presupune o munca laborioasa de cateva luni bune, pentru ca fiecare minister a functionat separat timp de opt ani, si de aici se intelege si de unde apar problemele".

Presedintele ANS a apreciat utilitatea infiintarii unui minister dedicat atat sportului, cat si tineretului: "Sportul si tineretul vor avea un ministru la masa guvernamentala, asta este foarte bine. Sa speram ca acest minister va fi pentru binele sportului".

Candidatul nominalizat pentru functia de ministru al tineretului si al sportului, Monica Ridzi, a declarat in cadrul Comisiilor parlamentare pentru invatamant, stiinta, tineret si sport, reunite in sedinta comuna, ca doreste sa-l puna pe Octavian Belu in functia de secretar pe domeniul sportului. "Vreau sa lucrez cu domnul Octavian Belu, pe care l-am invitat sa ocupe functia de secretar de stat pe domeniul sportului. Sper sa si accepte", a declarat Monica Ridzi.