Marile glorii fotbalistice n-au reusit niciodata sa se impuna sau sa se faca intelese si in vestiar. Exista o regula nescrisa in fotbal care spune ca marii jucatori nu ajung niciodata antrenori de succes.

Acest lucru se poate verifica la o scurta privire aruncata pe lista castigatorilor Balonului de Aur. Intr-o pondere covarsitoare, laureatii acestui titlu au avut sau au si in prezent dificultati in a se exprima ca tehnicieni.

Multi s-au zbatut fara succes in timp ce altii au preferat neimplicarea in aceasta meserie dupa agatarea ghetelor in cui. Doar trei au reusit cu adevarat performante notabile.

Balonul de Aur a fost acordat pentru prima data in 1956, lui Stanley Matthews. In 1998 gasim ultimul castigator al acestui titlu retras de pe terenul de joc, in persoana lui Zinedine Zidane. Francezul a ales sa stea departe de gazon. Matthias Sammer are doar un titlu de campion cu Dortmund. George Weah s-a implicat in politica.

Hristo Stoicikov s-a facut de ras prin rezultatele slabe de la „nationala” Bulgariei, cat si prin „ingroparea” celor de la Celta Vigo.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.