O convorbire telefonica transcrisa in rechizitoriul DNA in Dosarul Valiza arata ca Adrian Mititelu, actionar al clubului Universitatea Craiova, i-a spus patronului Stelei, Gigi Becali, ca presedintele U. Cluj, Toni Dobos, merita sa primeasca un milion de euro pentru meciul din 7 mai cu CFR Cluj

Rechizitoriu procurorilor anticoruptie - remis joi de Curtea de Apel Cluj care va judeca dosarul arata: „In ziua de 05.05.2008, invinuitul Becali George a purtat mai multe convorbiri telefonice cu diverse persoane, carora le-a confirmat ca a contactat direct sau prin interpusi jucatorii de fotbal ai „Universitatii Cluj”, oferindu-le sume de bani totalizand 1,5 - 2 milioane euro, in cazul obtinerii unui scor favorabil in meciul cu „C.F.R. 1907 Cluj”, transmite corespondentul NewsIn.

Astfel, la ora 14:14 min. invinuitul l-a contactat pe un anume „Viorel”, utilizator al postului telefonic nr.0744………. pe care l-a asigurat ca a luat legatura cu cei de la „Universitatea Cluj”, dialogul dintre cei doi in privinta aceastei chestiuni, fiind urmatorul:
…………………………………….
VIOREL : Da’ voi ati luat legatura cu aia de la U.?
BECALI GEORGE : Auzi, pai auzi?
VIOREL : A, bravo atunci!
BECALI GEORGE : Luat… am luat… Pai ce, pai ce!
VIOREL : Bravo, bravo! Deci asta vroiam sa-ti spun ca…
BECALI GEORGE : Pai, am luat legatura si cu jucatori si cu toata lumea si cu antrenori si cu, cu tot, toata lumea!
VIOREL : Da!
BECALI GEORGE : E cel mai mare razboi acolo! ……
(fila 128, vol.4).

O alta discutie telefonica relevanta in contextul infractional cercetat, este cea de la 21:31 min. (05.05.2008), cand invinuitul Becali George l-a contactat la telefonul 0744…….. pe Mititelu Adrian, actionar la F.C. „Universitatea Craiova” S.A, caruia i-a marturisit ca va trimite la Cluj suma de aproximativ 2 milioane de euro, din care 1,5 milioane euro pentru jucatorii de fotbal ai clubului universitar si 500.000 euro pentru presedintele clubului Anton Dobos. De asemenea, invinuitul a reafirmat ca au fost contactati toti fotbalistii, atat direct cat si indirect prin Anton Dobos, fiindu-le promisa o prima substantiala, dialogul dintre cei doi fiind urmatorul:

BECALI GEORGE : Da, nenea ADRIANE!
ADRIAN : Ia uite ma, ca n-a murit! [rade - n.n.]
BECALI GEORGE : Ce faci ma, nenea ADRIANE?
ADRIAN : Ce sa fac domnu’ presedinte, ce sa fac? Stau si ma intreb ce… daca ai fost in stare sa rezolvi problema la CLUJ?
BECALI GEORGE : Pai auzi? Pai normal ca am rezolvat-o, nu?
ADRIAN : Vezi ca dadui si eu telefoane pe acolo, facui si eu niste „lobby”! Si cu TONI si cu VADANA … si cu astia!
BECALI GEORGE : Pai da, pai da! „Lobby” e geanta maine!
ADRIAN : [rade -n.n.] Auzi, sa fie geanta ca lumea ca aia, aia de la CLUJ nu poate sa faca fata …(neinteligibil)…
BECALI GEORGE : Daca, daca, daca-ti spun, acum cazi jos daca-ti spun ce geanta! Intelegi? Stii cat geanta? Cat, cat aveai tu de la, de la C.F.R.!
ADRIAN : Pai eu n-am avut nimic!
BECALI GEORGE : Nu tu, cat a avut ala, cum il cheama, cum il cheama, BALACI, BALACI!
ADRIAN : Pai nu stiu cat a avut BALACI!
BECALI GEORGE : Un milion jumate’!
ADRIAN : Pai ce ba, e putin, pe cuvant daca nu-i putin, da-le doua!
BECALI GEORGE : Pai doua, doua!
ADRIAN : Auzi, da-i unu’ lu’ TONI, numai pentru TONI, ca sa…
BECALI GEORGE : Nu ma, nu, nu! Unu’ jumate’ la echipa si cinci lu’, lu’ TONI!
ADRIAN : Da’ e bine si asa, ca ei nu da banii astia niciodata!
………………………………………
BECALI GEORGE : Pai da’ atata luau ei, nu ca le-am dat eu, atata luau ei daca luau doua sute de mii, pentru ca daca castiga campionatu’ el si ei lua’ doua sute de mii de campionat, m-ai inteles?
ADRIAN : Da’ vezi acolo asta, SORIN …(neinteligibil)… omu’ lu’ VICTOR, ala BUNDEA, iar e un baiat care-ti place sa stai cu el de vorba!
BECALI GEORGE : Am vorbit, s-a vorbit si cu, acum am…
ADRIAN : SILVASAN, astia!
BECALI GEORGE : Acum am vorbit, ma!
ADRIAN : Eu iti spun o chestiune: Poa’ sa le spuna BOC orice le-ar spune, ca aia cand intra in teren, ii doare in p… si de BOC si de partid si de PD-L si de toate astea!
BECALI GEORGE : Nu, pai da’ le-a spus TONI DOBOS direct! Le-a spus TONI DOBOS ma, direct! Ai inteles?
ADRIAN : E…
BECALI GEORGE : Am vorbit si eu cu baietii, m-ai inteles?
ADRIAN : Nu ba, incearca doua variante, ia suna de control si sa vezi daca se spune treaba, sa nu fie vrajeala!
BECALI GEORGE : Pai s-a spus, pai da’ dupa ce am vorbit cu TONI, azi am, am luat legatura, un… cu impresaru’ lu’, lu’ ala lu’, ZENO BUNDEA!
ADRIAN : Aha!
BECALI GEORGE : Si ce faceti, cutare, dom’ne trebuie sa jucam, ca cutare, cutare ni s-a promis prima, adica le-a promis a, presedintele lor, prima un milion jumate’
! ….. (filele 132, 133, 135, vol.4)” - se arata in rechizitoriu.

Procurorii mai sustin ca, pe parcursul urmaririi penale, Mititelu Adrian Marin a fost audiat in calitate de martor, confirmand in declaratia din data de 24.10.2008, continutul convorbirii telefonice dintre el si invinuitul Becali George. Martorul a precizat ca initial a considerat ca invinuitul a glumit, insa dupa ziua de 7 mai 2008, si-a dat seama ca finantatorul clubului „Steaua Bucuresti” a pus in practica exact ceea ce discutasera la telefon, „respectiv pregatirea si oferirea sumei de aproximativ 2 milioane de euro echipei <<Universitatea Cluj>> pentru meciul din ultima etapa cu <<C.F.R. 1907 Cluj>>”, se mai arata in rechizitoriu.

Procurorii anticoruptie sustin ca Becali a pus la cale mituirea jucatorilor lui U Cluj inca din seara zilei de 4 mai cand a inceput sa sune diferte persoane implicate in dosar.

In seara zilei de 04.05.2008, dupa terminarea partidei dintre echipele „Dinamo Bucuresti” si „Steaua Bucuresti”, din etapa a 33-a a Campionatului National de Fotbal - Liga I, castigata cu scorul de 2-1, finantatorul clubului „Steaua Bucuresti” si-a construit propriul plan infractional conform caruia, urma sa stimuleze financiar cu suma de 1,7 milioane euro fotbalistii si conducerea clubului „Universitatea Cluj”, in scopul mentionat anterior, si anume obtinerea unui rezultat favorabil in meciul cu „C.F.R. 1907 Cluj” care ar fi avut drept consecinta situarea pe primul loc a echipei „Steaua Bucuresti” - se arata in rechizitoriul Dosarului Valiza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.