Cluburile din Liga I nu vor mai da salarii mai mari de 150.000 de euro, din cauza crizei financiare. Astfel, au de suferit antrenorii care aduceau straini pe lefuri mari pentru a-si “trage” jumatate din bani.

Antrenorii cu apucaturi nesanatoase, care aduceau jucatorii doar pentru a-si procura venituri suplimentare, au fost crunt loviti de recesiunea economica. Plafoanele salariale vor limita proportiile smecheriilor.

FRF, prin vocea lui Florin Prunea, a facut un apel la antrenorii din Romania sa nu mai aduca jucatori fara valoare doar pentru a-si lua spagi. "Nu se procedeaza corect cu jucatorii straini de cand sunt adusi, pentru ca nu au valoare de Liga I.

Sunt unii conducatori si antrenori care au procent din transferurile care sunt facute la club. Cam 85 la suta din actualii jucatori straini nu au ce sa caute aici. Trebuie sa terminam odata cu aducerea unor fotbalisti din liga a doua portugheza sau liga a treia spaniola”, a spus Prunea. Pe aceeasi linie se situeaza Mircea Sandu si Ionut Lupescu.

Conducatorii fotbalului romanesc considera ca CFR Cluj este singurul club care a facut transferuri cu cap, in timp ce Rapid, Steaua si Dinamo s-au pacalit in cele mai multe cazuri. De altfel, Gigi Becali a declarat ca nu vrea sa mai auda de straini. El vrea ca Steaua sa puna accent, de acum incolo, pe jucatorii romani de perspectiva, precum Ochirosii, Tudose sau Bicfalvi.

Cel mai mult au avut de suferit din cauza acestei situatii anormale jucatorii autohtoni care proveneau din pepinierele proprii. Acestia aveau sanse minime sa ia fata unor stranieri adusi cu contracte generoase.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.