Nationala femina de handbal a Romaniei s-a impus, sambata, in fata selectionatei Croatiei, scor 36-33, dupa prelungiri, in cadrul meciului pentru locurile 5-6 la Campionatul European din Macedonia, transmite trimisul NewsIn

Pentru Romania au marcat: Carmen Amariei (7), Adina Meirosu (6), Oana Manea (5), Melinda Geiger (5), Cristina Neagu (4), Camelia Balint (3), Valentina Elisei Ardean (2), Narcisa Lecusanu (2), Daniela Crap (1), Florina Barsan (1).

Partida a inceput cu golul lui Manea din minutul 2, dar croatele au venit in avantaj in minutul 5, scor 1-2, insa imediat aceeasi Manea a punctat pentru egalare, scor 2-2, in minutul 6. Romancele au avutavantaj de un gol prin reusita Cameliei Balint, dar in minutul 9 croatele au egalat. Melinda Geiger s-a dovedit a fi intr-o zi buna si a sutat puternic pentru 5-4, in acelasi minut. In urmatoarele doua minute, tricolorele s-au distanta la doua goluri, prin Manea si Lecusanu, iar in minutulul 12 scor era 8-6. Aceeasi Melinda Geiger a reusit din nou sa puncteze si sa mareasca avantajul la trei goluri, in minutul 14, scor 9-6. Golul Narcisei Lecusanu din minutul 15 a stabilit si cea mai mare diferenta a reprizei de patru goluri, scor 10-6. Din pacate pentru romance au urmat aproximativ patru minute in care nu s-a marcat, tocmai in minutul 19 Manea reusind sa puncteze, scor 11-9. In final reprizei, romancele s-au vazut egalate in minutul 29, dar Geiger si Amariei au punctat in ultimele secunde si au stabilit scorul la pauza, 17-15.

Romancele au inceput in forta repriza secunda, punctand de doua ori prin Amariei si Crap, scor 19-15. Luminita Hutupan a parat, dar croatele au reusit sa prinda si sa inscrie, 19-16, minutul 33. In minutul 36, Hutupan a aparat o aruncare de la sapte metri, dar atacul Romaniei nu a reusit sa puncteze, iar diferenta a fost redusa de croate la trei goluri, scor 20-17. Chiar daca Hutupan a aparat inca o data o aruncare de la sapte metri, croatele au reusit egalarea, scor 20-20, in minutul 42. Dupa sase minute, croatele au reusit sa preia conducerea pe tabela, scor 22-23. Trei goluri ale Adinei Meirosu si unul al Cameliei Balint au facut ca Romania sa revina in avantaj, scor 26-24, in minutul 52. Croatele au avut parte de o aruncare de la sapte metri si un sut nereusit al Cristinei Neagu, iar tabela a aratat din nou egalitate, scor 26-26, in minutul 54. Cu un gol avantaj in favoarea croatelor, Luminita Hutupan a aparat, iar Adina Meirosu a punctat pe contraatac, pentru egalare, scor 27-27, in minutul 55. In minutul 58, Romania avea un singur gol avantaj, scor 29-28, iar Luminita Hutupan a aparat doua atacuri croate consecutive, dar atacul tricolor nu a reusit sa puncteze, si cu 40 de secunde inainte de finalul partidei croatele au egalat, fapt ce a dus meciul in prelungiri, scor 29-29.

In prima repriza de prelungiri, croatele au punctat primele, dar Amariei, Meirosu si Elisei au marcat si la pauza dintre cele doua reprize de cinci minute scorul era de 34-32, croatele punctand si din sapte metri.
In cea de-a doua repriza, apararea Romaniei a stat foarte bine astfel ca doar Amariei si Barsan au punctat in aceste cinci minute, scor 36-33.

Jucatoarea meciului pentru Romania a fost aleasa Adina Meirosu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.