Banii au fost alocati din Fondul National de Dezvoltare (FND) la dispozitia Guvernului, din bugetul pe anul 2008. Proiectul are in vedere reconstructia totala a stadionului ca arena cu 55.000 locuri acoperite, valorificarea spatiului de sub gradenele stadionului prin amenajarea acestora pentru sportivi, oficiali si spectatori.

In 2007, pentru acelasi obiectiv de investitii, Guvernul a alocat fonduri in valoare de aproximativ 79,42 milioane lei din FND.

Valoarea totala a contractului de executie se ridica la circa 119,77 milioane euro plus TVA, iar termenul de finalizare prevazut in contract este de 32 luni.

Citeste si:

Prin Hotararea de Guvern nr. 499/2006 a fost aprobata trecerea Complexului Sportiv "Lia Manoliu” din domeniul public al statului si din administrarea Agentiei Nationale pentru Sport in domeniul public al Municipiului Bucuresti si in administrarea Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Municipalitatea Bucuresti a demarat ulterior procedura de proiectare si executie a proiectului de investitie. Ulterior, printr-o alta HG (229/12.10. 2006) s-au aprobat studiul de fezabilitate si indicatorii tehnico-economici pentru acest obiectiv, finantarea investitiei urmand a fi asigurata din sume alocate de Guvernul Romaniei si din surse ale bugetului Consiliului Local al Municipiului Bucuresti.

Pana in prezent, au fost obtinute autorizatiile de demolare pentru vechiul stadion si cea pentru lucrarile de construire a organizarii de santier.