Povesti de succes ale jucatorilor romani, dar si meciuri de poveste ale nationalei Romaniei din 1970 pana in 2008, toate acestea vor fi continute de revista Magic Fotbal, a carei lansare a fost facuta joi, la sediul FRF, in prezenta unor nume cu rezonanta in fotbalul romanesc

Magic Fotbal se doreste a fi jurnalul celor mai frumoase si tulburatoare povesti de succes ale fotbalistilor romani, dar si al celor mai reusite si interesante meciuri jucate de nationala Romaniei din 1970 si pana in prezent. Revista este ilustrata cu fotografii document, iar fiecare numar al acesteia va fi insotit de un DVD care va contine un meci memorabil.

La lansarea publicatiei au participat Florin Prunea, Bogdan Stelea, Miodrag Belodedici, Daniel Prodan, tatal lui Ionut Lupescu, Niculae Lupescu, dar si gimnasta Monica Rosu. La eveniment a mai fost asteptat si Cornel Dinu, dar acesta nu a putut onora invitatia organizatorilor.

Directorul Departamentului de Relatii Internationale al FRF, Florin Prunea, a citit revista, iar in urma lecturii a opinat ca "in Magic Fotbal sunt momente unice atat pentru noi, cat si pentru parintii nostri". Fost coleg cu Prunea la CM 1994 din Statele Unite ale Americii, Bogdan Stelea si-a reamintit atmosfera de la meciul disputat in faza grupelor cu selectionata lui Valderama: "Si noi am avut atunci o doza de frica, inainte de meciul cu nationala Columbiei, important este cum iti invingi frica pe parcurs. Acel meci a contat enorm pentru noi in privinta parcuresului la acel Campionat Mondial din 1994".

Fostul fundas al nationalei Romaniei care a intalnit Brazilia la CM 1970 din Mexic, Niculae Lupescu, a rememorat conditiile in care fotbalistii romani isi desfasurau atunci activitatea: "Ne-am dus in Mexic cu tricouri care valorau un dolar, cu ghete cusute la un cizmar. Asa l-am infruntat pe Pele, au fost momente grele, ne-a fost frica atunci. Acum, in zilele noastre, este o distanta ca de la cer la pamant fata de ce a fost atunci".

Primul numar al revistei Magic Fotbal va aparea la chioscurile de ziare pe 12 decembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.