Claudiu Niculescu a fost prezentat marti, oficial la Dinamo, echipa la care va purta tricoul cu numarul 99, si s-a declarat extrem de incantat de aceasta mutare, considerand ca s-a intors "acasa", la echipa la care tine cel mai mult

"Sunt fericit ca m-am intors acasa, nu imi pot exprima in cuvinte bucuria. Ma intorc acasa, la echipa la care tin cel mai mult, unde am avut cele mai mari satisfactii. Sper sa pun umarul la castigarea acestui campionat. Sunt nerabdator sa ma intalnesc cu baietii. Am venit sa muncesc pentru a prinde un loc de titular. Voi avea o concurenta cum nu a mai fost niciodata la Dinamo. Sunt Danciu, Marius Niculae, Bratu, Andrei Cristea sau Miranda. Nu va fi suparare daca nu voi fi titular, nu mai exista astfel de lucruri. Daca antrenorul va apela la serviciile mele, voi raspunde prezent", a spus Niculescu.

Atacantul a dezvaluit ca a luat in calcul revenirea la Dinamo inca de la returul pe care formatia din Stefan cel Mare l-a disputat impotriva olandezilor de la NEC Nijmegen, atunci cand a avut si un conflict cu oficialii Omoniei Nicosia. "Nu m-am acomodat in strainatate pentru ca... nu m-am acomodat. Au fost si alte probleme despre care nu vreau sa vorbesc. Acestea au inceput dupa ce am fost prezent la meciul Dinamo-Nijmegen si am spus ca vreau sa joc iar pentru Dinamo. Cei de la Omonia nu au inteles. Atunci am hotarat ca vreau sa revin in Stefan cel Mare, la echipa mea de suflet. Pentru mine doar Dinamo conteaza si nimeni altcineva".

Presedintele Nicolae Badea a inceput prezentarea fotbalistului cu o gluma si a motivat readucerea acestuia in Stefan cel Mare. "Se pare ca toate calatoriile internationale ale lui Claudiu nu sunt mai mari de un an. I-am zis ca s-a intors Jules Verne la Dinamo, am glumit cu el pe tema asta. Motivatiile acestui transfer sunt evidente, aportul lui Claudiu a fost important de fiecare data cand a jucat pentru Dinamo. Relatia lui cu Dinamo a fost intotdeauna recunoscuta public. Probabil i-au lipsit caldura si atitudinea suporterilor fata de el la Dinamo. Mai are multe de spus pe teren", a precizat Badea.

Oficialul dinamovist sustine ca alaturi de Claudiu Niculescu incepuse un proiect in care toate golurile acestuia in tricoul alb-rosu transpuse pe un DVD, dar care a fost sistat odata cu plecarea lui in Germania, la MSV Duisburg. "Avem un proiect de terminat, ne-am propus sa lansam in format electronic, in imagini, marii jucatori ai lui Dinamo si am considerat ca e oportun sa incepem cu varfurile, iar Claudiu este unul dintre cei mai buni Nu l-am putut finaliza, asa avem nevoie de goluri in plus pe care Claudiu sa le inscrie in tricoul lui Dinamo", a conchis Badea.

Claudiu Niculescu, in varsta de32 de ani, a plecat de la Dinamo in iarna trecuta la formatia germana MSV Duisburg, insa dupa numai cinci luni, in care a evoluat in 17 meciuri si a marcat patru goluri, a fost pus pe lista de transferuri, iar din vara a ajuns la Omonia Nicosia, semnand un contract pe doua sezoane. Nici aici, Niculescu nu a reusit sa se acomodeze, evoluand foarte putin.

Acesta a jucat pentru Dinamo intre 2001 si 2007, cu o mica exceptie, in sezonul 2002/2003, cand a jucat la Genoa 1893. In tricoul alb-rosu, Niculescu a reusit sa castige de doua ori titlul de golgheter al Ligii I, in sezoanele 2004/2005 si 2006/2007.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.