CSU Asesoft Ploiesti a cucerit, pentru a doua oara consecutiv, titlul de campioana nationala la baschet masculin, dupa ce a invins, duminica seara, in capitala, pe Dinamo Erbasu, cu 86-73 (41-40), scorul general al finalei fiind 3-1. Indiscutabil, anul 2005 poate aduce clubului ploiestean titlul de cel mai bun din Romania, daca tinem cont ca detinatoarea FIBA Europe Cup mai are de cucerit Cupa Romaniei, ajungand astfel la performanta greu de egalat de a-si adjudeca trofeele tuturor competitiilor la care a participat. Facand un joc excelent, cu o aparare foarte bine organizata si cu un ritm de joc care a scazut la "relanti" doar cateva minute de-a lungul intregii partide, elevii lui Mladen Jojic s-au impus intr-o maniera categorica, terminand disputa cu echipa a doua pe teren, in timp ce titularii de drept salutau galeria entuziasta, asteptand fluierul final.

Dinamovistii au inceput in tromba partida, marcand trei cosuri de trei puncte consecutiv, scorul fiindu-le, in minutul 3, favorabil cu 9-2. Cu un Bulatovic extrem de combativ sub panou, ploiestenii au recuperat treptat din diferenta, incheind primul sfert in avantaj: 24-22. Sfertul al doilea a fost singurul adjudecat de gazde (18-17). In sfertul trei apararea oaspetilor a fost aproape inexpugnabila, elevii lui Vladimir Jokanovic marcand doar 13 puncte.

Repriza secunda a fost un adevarat galop de sanatate pentru detinatoarea FIBA Europe Cup. Daca bucurestenii au mizat mult pe aruncarile de trei puncte (10 reusite), oaspetii au preferat angajarile sub panou ale lui Burlacu si Bulatov, ei avand doar trei aruncari reusite de dincolo de linia de 6,25 m.

Finalul a fost apoteotic pentru CSU Asesoft, care a invins Dinamo a cincea oara (din sase partide) in acest sezon. Imediat dupa terminarea partidei, campionii au desfacut sticlele de sampanie, in uralele galeriei, care a scandat numele tuturor jucatorilor. Mladen Jojic, antrenorul prahovenilor, a tinut sa dedice acest titlu regretatului Toni Alexe, suporterii pronuntandu-i numele la intensitate sonora maxima.

Dinamo a refuzat premierea

Dupa ce a protestat permanent la adresa arbitrilor si a oficialilor Federatiei Romane de Baschet, comandantul CS Dinamo, Marcel Popescu, cel care a facut naveta, de-a lungul partidei, intre tribuna si parchetul salii, a luat decizia de a nu-si lasa jucatorii sa participe la festivitatea de premiere. Asa incat doar ploiestenii au primit tricourile galbene, care revin invingatorului. A surprins neplacut si gestul oficialilor clubului-gazda de a nu permite sa taie cosul cuvenit campionilor.

Petrecere cu artificii si muzica sarbeasca

La revenirea in Ploiesti, campionii insotiti de finantatorul Sebastian Ghita si presedintele Alex Iacobescu au fost intampinati de circa 200 de suporteri, care i-au asteptat cu bannere, confeti si... focuri de artificii! Dupa ce au facut un tur al orasului, elevii lui Mladen Jojic au sarbatorit succesul la Romanesti, acolo unde au efectuat si cantonamentul inaintea finalei. Insotiti de neveste sau prietene, campionii au petrecut pana spre dimineata, pe acorduri de muzica de petrecere si melodii sarbesti, "Legiunea straina" savurand din plin momentul de glorie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.