Hagi era ieri inca marcat de infrangerea suferita pe terenulul lui Fener, 0-1, acuzand lipsa unitatii intre conducerea administrativa si cea tehnica. "Ma simt singur si strain la Galata", a spus antrenorul roman.

Libertatea: Gica, cum ai trait meciul cu Fener? Gica Hagi: M-a impresionat organizarea lor. Au investit mult in acest sezon si asta se vede. Au meritat titlul pentru ca au fost mai puternici la aproape toate nivelurile. Doar in privinta jocului putem spune ca suntem mai buni ca ei. Au avut si noroc, au dat gol la singura ocazie si asa s-a scris istoria. Ei formeaza insa o echipa.

La Galata nu e unitate?
Ganditi-va ca noi am luat doi jucatori din banii pe transferul lui Bratu, in timp ce rivalele noastre au investit peste 20 de milioane in fotbalisti noi. Aceiasi bani mi s-au promis si mie, insa pana la urma stiti cati bani am avut pentru transferuri? Zero dolari, va spun eu!. M-am simtit singur si strain inca din prima zi. A doua zi, dupa ce am semnat, deja mi se dadeau termene prin ziare. Cum e posibil ca eu sa semnez contractul, iar echipa mea tehnica sa stea trei luni fara sa fie platita?

Cu jucatorii ai avut probleme de comunicare?
La inceput nu. Spectatorii si vestiarul au fost de partea mea. in ultimul timp insa conducatorii au reusit sa strice si atmosfera din vestiar. Dupa finala Cupei, de exemplu, nici o persoana din staff-ul tehnic nu a primit vreun mesaj de felicitare, in timp ce oficialii erau pe la televizor. Oricum, eu consider ca mi-am facut datoria. Ganditi-va cum arata Galata cand am preluat-o si unde a ajuns acum. Era o echipa distrusa psihic, iar eu am reusit sa incheg cu greu un lot. De cand sunt aici au plecat 13 jucatori si au venit doar patru. in plus, zece dintre jucatorii actuali au peste 30 de ani.

De ce nu s-au adus jucatorii pe care i-ai dorit la inceput?
Nu imi explic. Este totusi anul centenarului, iar Galata a investit cel mai putin dintre toate cluburile mari. Nu am fost sprijinit deloc.

Ce ai de gand sa faci din vara?
Nu stiu inca. S-ar putea sa ma intorc in tara pentru ca imi doresc sa stau mai mult in Romania. E casa mea. si mie, si copiilor mei ne e dor de Romania.

Ce oferte ai?
M-a sunat domnul presedinte Gigi Becali si am vorbit deschis, fara menajamente. Dansul a spus ca are nevoie de mine din vara si am stabilit sa discutam mai multe cand se vor termina atat campionatul din Turcia, cat si cel din Romania. Steaua inseamna enorm pentru mine. Tin la acest club de mic. Aici am jucat, aici am castigat trofee si e normal sa imi doresc sa antrenez in Ghencea.

Deci, cu Galata vei inchide conturile?
Astept sa treaca si aceasta ultima etapa, sa vad daca cei de aici apreciaza in vreun fel munca mea. Chiar daca ma vor ei, totul e sa mai vreau si eu, pentru ca nu voi mai fi calul lor de bataie.

Presa turca: Romanul va fi demis

Presa turca l-a desfiintat ieri pe Hagi. "Sabah" a titrat "Mesterul Daum l-a prins in cursa pe ucenicul Hagi", socotind ca germanul care pregateste pe Fener a castigat clar meciul din punct de vedere tactic; "Milliyet" e vizionar: "Un rezultat la care ne asteptam", iar "Fotomac" se intoarce la ideea din "Sabah": "Lectie de antrenorat pentru Hagi". Cotidianul "Vatan" a confirmat ca "Hagi si-a facut valiza!", dar a dezvaluit ca antrenorul roman va demisiona abia dupa meciul cu Denizli, din ultima etapa a campionatului.

"Vatan" mentioneaza ca Gheorghe Hagi le-a spus unor persoane din anturajul sau, inca de la finala Cupei Turciei, 5-1 tot cu Fener, ca este timpul sa plece de la "Cim Bom" din cauza criticilor la adresa sa, care pot face rau clubului si completeaza ca Hagi va renunta si la suma de 800.000 $, reprezentand salariul pentru sezonul viitor. l Copii impuscati, oameni injunghiati. sapte persoane, printre care se numara si doi copii, au fost ranite, duminica seara, in timpul manifestarilor de bucurie ale suporterilor lui Fenerbahce.

Clasamentul cu o etapa inainte de final arata astfel: 1. Fenerbahce 80 de puncte; 2 Trabzon 74p; 3. Galatasaray 73p. Daca situatia ramane asa, Galata prinde doar UEFA. Primele doua echipe se califica automat in Liga Campionilor. Castigand campionatul pentru a 16-a oara, Fenerbahce a depasit in ceea ce priveste palmaresul Galatei, care a obtinut 15 titluri.

"Baciul": "Orice se poate intampla cu Gica"

Impresarul, cumnatul si prietenul lui Hagi, Gica Popescu, a marturisit ieri: "Nu stiu daca Gica va ramane antrenor la Galatasaray". "Baciul" a detaliat: "Mai are un an de contract, insa, dupa ultimele rezultate, nu se stie cum reactioneaza conducatorii turci. Dupa ce a castigat Cupa, era alta stare de spirit si ne intelesesem asupra continuarii activitatii lui Hagi la Galata. Acum nu stiu ce sa cred, se poate intampla orice". Referitor la meci, Popescu a spus ca l-a urmarit la televizor si oaspetii au avut ghinion. "Galatasaray a avut patru ocazii mari, Fener doar una, din care a marcat. Pacat pentru Gica", a declarat impresarul.

Prezent la lansarea campaniei "Gillette - suporter in fiecare dimineata", in urma careia 11 micuti fotbalisti vor fi selectionati si vor juca un an la scoala sa de fotbal, Gica Popescu s-a referit si la competitia interna: "Mare pacat ca se vorbeste iar despre meciuri strategice si despre blaturi. E urat, foarte urat. Ar trebui luate masuri drastice ca asa ceva sa nu mai existe in campionatul romanesc". in ceea ce priveste meciul nationalei cu Moldova, fostul capitan al Romaniei a punctat: "Un amical contra unei echipe mari, ca Italia sau ca Spania, ar fi fost mai indicat. Dar probabil ca nu sunt bani pentru aranjarea unor asemenea meciuri, astfel ca e bine si cu Moldova. Important e ca "tricolorii" sa stea si sa joace cat mai mult impreuna".


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.