Pentru prima oara in istoria judoului autohton, patru romani au primit distinctiile anului din partea forului european de specialitate.

Astfel, campioana olimpica de la Beijing la categoria 48 kg, Alina Dumitru, a fost desemnata de UEJ 'judoka anului 2008', iar clujeanul Florin Bercean a primit distinctia continentala de antrenorul anului la judo feminin, in vreme ce Iulian Surla si Aurelian Fleisz au fost nominalizati ca fiind 'cel mai bun cuplu european de kata'

Dupa ce au dominat judoul european ani de-a randul, adunand un sirag de cinci medalii conti­nentale de aur, Alina Dumitru si antrenorul ei, Florin Bercean, au dat lovitura la JO de la Bei­jing, reusind sa-si incununeze eforturile cu cea mai valoroasa performanta de pe tatami: titlul olimpic.

Recunoscand valoarea indubitabila a Alinei Dumitru, Uniunea Europeana de Judo a decis sa-i acorde in cadrul Congresului de la Atena distinctia de cea mai valoroasa sportiva a Europei in 2008, de aceeasi recunoastere continentala bucu­randu-se si Florin Bercean, desemnat antrenorul anului la judo feminin.

'Sincer, m-am blocat la aflarea vestii. Chiar daca premierile s-au facut saptamana trecuta, la Congresul EJU de la Atena, s-a tinut totul secret si eu am primit distinctia doar vineri, la cursul de per­fectionare de la Oradea. A fost o mare surpriza si ma simt onorat.. '


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.