Omul de afaceri franco-rus Alexandre Gaidamak, in varsta de 32 de ani, a anuntat ca a scos la vanzare clubul Portsmouth, pentru ca nu mai poate sustine financiar echipa, informeaza NewsIn.

"Am realizat ca peste un timp nu voi mai putea acorda atat de mult pentru supravegherea modului in care este condus clubul", a spus Gaidamak, care a precizat ca nu vrea sa vanda formatia britanica oricui, ci celor care pot acoperi cheltuielile si vor construi un nou stadion. Recent, presa a scris ca un consortiu din Africa de Sud a vrut sa cumpere echipa, dar oficialii au negat interesul, deoarece nu a oferit nicio oferta concreta.

"Cumparatorii care au fost interesati nu era dispusi sa se gandeasca si la viitorul clubului. Pe mine nu ma intereseaza sa fac bani de pe urma vanzarii clubului. Este mai important sa gasesc cumparatorul potrivit. Noul stadion si baza de antrenament trebuie sa se realizeze pana la urma. Eu raman la club pana va aparea cineva cu o oferta buna", a explicat omul de afaceri.

Acesta a deveni co-proprietar la Portsmouth in ianuarie 2006, alaturi de presedintele din acel moment, Milan Mandaric. A investit 20 de milioane de lire sterline, iar in luna iulie a acelui an a cumparat de la Mandaric restul actiunilor, pentru 32 de milioane de lire sterline.

Proprietarul echipei sustine ca gruparea nu are probleme financiare majore, chiar daca Redknapp a plecat din octombrie la Tottenham, iar jucatorii importanti nu vor fi vanduti. "Criza a afectat pe toata lumea, dar conducerea clubului este capabila sa evite impactul pe care acesta il poate avea. Vreau sa cred ca voi lasa clubul intr-o situatie mai buna decat atunci cand am venit, si el va avea un imens potential in viitor", a mai spus Gaidamak, care prin investitiile sale a ajutat pe Portsmouth sa castige Cupa Angliei si sa evolueze pentru prima data in cupele europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.