Presedintele Federatiei Internationale de Automobilism (FIA), Max Mosley, a anuntat, vineri, ca intentioneaza sa introduca din 2010 motoare si cutii de viteze standard, iar echipele pot alege daca le vor folosi, informeaza NewsIN

"Am purtat negocieri cu firmele Cosworth impreuna cu Xtrac si Ricardo Transmissions (XR) pentru a oferi sprijin tehnic echipelor de Formula 1 incepand cu 2010. Motorul va fi unul normal de Formula 1, iar transmisia va suferi imbunatatiri, companiile fiind pregatite sa ofere cea mai buna solutie", se arata intr-o scrisoare a lui Max Mosley catre toti sefii echipelor de Formula 1.

Oficialul FIA a precizat ca se vor reduce substantial si costurile, care vor ajunge la 6,42 de milioane de euro pentru fiecare sezon din cei ani ai contractului (2010, 2011, 2012).

Mosley a explicat ca echipele participante la campionatul de Formula 1 incepand din 2010 au trei optiuni, sa aleaga propunerea de motorizare din partea FIA, sa-si construiasca singure motoarele, identice cu celelalte, sau vor putea folosi aceleasi motoare, insa acestea nu vor putea sa fie dezvoltate mai mult.
El a mai spus ca prin reducerea costurilor spectacolul oferit de cursele de Formula 1 va ramane la fel si se preconizeaza ca minim patru echipe vor alege motorizarea si cutiile de viteze propuse de FIA.

Propunerea FIA vine in aceeasi zi in care constructorul de automobile Honda a anuntat ca se retrage din Formula 1 din cauza recesiunii globale care afecteaza puternic acest sport.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.