Presedintele CA al lui FC Timisoara, Marian Iancu, a declarat, vineri, agentiei NewsIn, ca antrenorul olandez Ernie Brandts este principalul favorit la inlocuirea lui Dusan Uhrin, demis dupa incheierea turului

"Avem un om in Olanda care analizeaza situatia. Ernie Brandts este prima noastra optiune, dar avem si alte nume in vedere. Imi place fotbalul olandez si vreau sa aduc la Timisoara primul antrenor din aceasta tara din fotbalul romanesc", a spus Iancu, uitand de faptul ca olandezul Rinus Israel a fost director tehnic la Dinamo in sezonul 1991/1992.

Ernie Brandts, in varsta de 52 de ani, este un fost fundas olandez, care a jucat la PSV Eindhoven, Roda Kerkrade si De Graafschap. El a fost selectionat de 28 de ori in nationala Olandei, pentru care a marcat 5 goluri si a evoluat la Campionatul Mondial din 1978. Este singurul fotbalist din istoria turneelor finale care a marcat in acelasi meci pentru ambele echipe, in jocul cu Italia, scor 2-1 pentru Olanda. Ca antrenor, Brandts si-a inceput cariera in 2005, la FC Volendam. In 2006, acesta a preluat pe NAC Breda, pe care a pregatit-o pana in ianuarie 2008, cand a fost anuntat de conducere ca nu ii va fi prelungit contractul, chiar daca echipa era pe locul 3 in campionat dupa mult timp. Aceasta decizie a starnit proteste ale suporterilor, dar conducerea nu si-a schimbat pozitia. Situatia lui Brandts seamana cu cea a lui Uhrin, singura diferenta fiind ca olandezul se afla la final de contract si Breda nu i-a mai prelungit intelegerea.

Iancu a mai spus ca va da curs invitatiei viceprimarului Adrian Orza, care i-a solicitat o intrevedere pentru a discuta despre situatia echipei: "Ar fi o impolitete sa nu particip daca am fost invitat. Voi veni la Timisoara sa discutam despre viitorul echipei".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.