Comisia Centrala a Arbitrilor l-a desemnat pe Cristian Balaj cel mai bun arbitru al anului 2008, el fiind urmat in clasament de Alexandru Tudor, Alexandru Deaconu si Augustus Constantin, a declarat, joi, presedintele CCA, Gheorghe Constantin

Clasamentul a fost efectuat pe baza notelor primite de la observatori, dar si in urma unei analize asupra prestatiilor din acest an facuta de Comisia Centrala a Arbitrilor, informeaza NewsIn.

Astfel, pe primul loc s-a clasat Cristian Balaj, pe pozitia a doua, singurul arbitru roman care a oficiat in Liga Campionilor, Alexandru Tudor, in timp ce treapta a treia a podiumului a fost impartita de Alexandru Deaconu si Augustus Constantin.

In ierarhia asistentilor, s-a impus Cristian Nica, iar pe locurile 2 si 3 s-au clasat Ionel Popa, respectiv Aurel Onita.

Cea mai buna femeie arbitru a fost desemnata Cristina Dorcioman, iar pe locul doi s-a clasat Irina Mart.
Centralul in varsta de 14 ani, Fanel Vaduva, care oficiaza in Liga a IV-a, a primit un premiu dedicat sperantelor din fenomen.

Laureatul topului, Cristian Balaj, a afirmat ca pentru el este mai usor sa arbitreze meciuri internationele, decat jocuri din Liga I: "In Liga I este mult mai greu de arbitrat decat in cupele europene, comportamentul de afara e mult mai civilizat decat cel din tara. Nu exista limbajul care exista in tara si nici presiunea care se pune pe arbitri. Ce recomand eu arbitrilor care oficiaza in Liga I e sa nu se uite la televizor si nici pe clasament".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.