"Sunt suparat, nu va spun nimic", a spus Becali, anuntand, totusi, ca a semnat procesul-verbal de luare la cunostinta a acuzatiilor aduse de procurorii DNA.

Gigi Becali s-a prezentat miercuri la DNA, unde procurorii anticoruptie l-au chemat sa ii prezinte materialul de urmarire penala in dosarul "Valiza", referitor la posibile fapte de coruptie savarsite de Becali, care ar fi vrut sa premieze jucatori U Cluj.

DNA a anuntat, in data de 9 mai, ca a inceput urmarirea penala impotriva lui Gigi Becali pentru dare de mita si a lui Anton Dobos pentru complicitate la luare de mita, alte doua persoane fiind anchetate pentru complicitate la dare si luare de mita. Cele doua persoane sunt Teia Sponte, persoana din anturajul lui Becali, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de complicitate la dare de mita, si Traian Bendorfean, cunostinta a lui Dobos, cercetat pentru complicitate la luare de mita.

In perioada 5-7 mai 2008, Becali ar fi oferit direct si indirect suma de 1,7 milioane euro lui Anton Dobos, presedintele clubului Universitatea Cluj, precum si unor jucatori ai acestei echipe, pentru ca, in ultima etapa a campionatului de fotbal al Romaniei 2007-2008, din data de 7 mai 2008, clubul universitar sa isi apere corect sansele de joc si sa faca tot ce este posibil pentru a obtine cel putin un rezultat de egalitate in meciul cu echipa CFR Cluj, contracandidata echipei FC Steaua Bucuresti la castigarea titlului de campioana.

In aceste activitati a fost angrenat si Traian Bendorfean, informa in mai DNA.

In data de 7 mai 2008, asupra lui Teia Sponte, aflat in Cluj-Napoca, a fost gasita suma de 1,7 milioane de euro, care a fost indisponibilizata de procurori prin instituirea sechestrului asigurator, in baza art.163 din Codul de procedura penala, raportat la art.255 alin. 4, Cod penal.

Teia Sponte sustine ca banii aceia erau dati de George Becali pentru a cumpara terenuri in Cluj si nu pentru a premia jucatorii Universitatii Cluj in eventualitatea in care acestia castigau meciul cu CFR Cluj.