Echipa antrenata de Jose Peseiro, Rapid, a trecut, sambata, in deplasare, de Politehnica Iasi, scor 2-1, iar giulestenii au inregistrat cel de-al saptelea meci fara infrangere in Liga I si au urcat pe locul 4 in clasament, transmite corespondentul NewsIn.
POLITEHNICA IASI - RAPID 1-2 (Miclea 12 / Spadacio 31, J. Pinto 64)
Poli Iasi: Branet - Buta, Onut, Ad. Ilie, Munteanu - Naidin, Milea - Montiel (Sfarlea 60), Ignatov, Miclea (Viveiros 67) - C. Bratu (C. Tanasa 55). Antrenor: Ionut Popa.
Rapid: Andrade - Maftei, R. Fernandes, J. Andrade, Perja - Lazar (N. Grigore 46), Adefemi - Spadacio, Paulista (Raduta 32), Herea (M. Constantin 80) - J. Pinto. Antrenor: Jose Peseiro.
Cartonase galbene: Onut 55, Ad. Ilie 62, Buta 64 / Adefemi 45+1, Raduta 46, Spadacio 48, J. Andrade 57
Cartonase rosii: Naidin 88 / N. Grigore 88
Arbitri: Tiberiu Lajos - Claudiu Tripa, Adrian Midisan
Stadion: Emil Alexandrescu; Spectatori: 2.000

Cum s-au marcat golurile:
1-0, min. 12: Miclea a primit o pasa pe culoar de la Naidin, sutul sau spre poarta giulestenilor a fost deviat de Joao Paulo Andrade, iar portarul alb-visiniilor nu a mai putut interveni.
1-1, min. 31: Herea a sutat spre poarta lui Branet, Onut a respins de pe linia portii, iar balonul a ricosat la Spadacio, care a marcat cu un sut puternic, din voleu.
1-2, min. 64: Spadacio a patruns pe partea stanga in careul iesenilor, a centrat pe J. Pinto, iar acesta a marcat, de la 4 metri, in poarta goala.
In minutul 83 al partidei, Jose Peseiro a fost eliminat de arbitrul Tiberiu Lajos, la semnalizarea arbitrului de rezerva Marius Bocaneala. Tehnicianul a protestat pret de circa un minut dupa ce a fost eliminat, dar in cele din urma a mers spre tunelul de acces la vestiare. Aceasta este cea de-a patra eliminare a lui Peseiro in acest tur de campionat.

La o incursuine in atac a lui Raduta, acesta a trimis mingea pe langa poarta, dupa care a cazut si a fost lovit involuntar de unul dintre fundasii ieseni. Coechipierii atacantului giulestean au venit sa ii reproseze moldoveanului intrarea mai dura, iar de acolo a pornit o incaierare intre jucatorii celor doua echipe, soldata cu cate o eliminare de partea fiecare parte, si anume Naidin de la Poli Iasi, respectiv Nicolae Grigore de la Rapid.

In minutul 89, moldovenii au avut o ocazie imensa de a egala, dupa ce Andrade a respins gresit, iar balonul a ricosat la Onut, care a trimis peste poarta de la doar 5 metri.
La partida de pe stadionul Emil Alexandrescu au asistat si circa 100 de suporteri giulesteni, veniti de la Bucuresti pentru a-si incuraja favoritii. Acestia au aprins o torta la inceputul reprizei a doua si au aruncat-o inspre fanii iesenii, care iritati de acest gest au inceput sa strige "Tiganii, tiganii".
In lotul Rapidului a revenit fundasul central Marius Constantin, dupa o pauza de aproape doua luni, cauzata de o accidentare. El a intrat pe teren in minutul 80 si a evoluat ca mijlocas la inchidere.
Dupa reusita din acest meci, Juliano Spadacio a ajuns la golul cu numarul 9 marcat pentru giulesteni in Liga I si este golgheterul campionatului dupa 17 etape. Urmatorii in acest top sunt Florin Bratu (Dinamo) si Gabriel Paraschiv (Otelul Galati), ambii cu cate 7 goluri. De asemenea, J. Pinto a reusit primul sau gol in Liga I de cand a venit la Rapid, el mai avand la activ si o reusita in Cupa Romaniei.
De cealalta parte, mijlocasul moldevenilor Romulus Miclea a ajuns la cota 3 pentru ieseni in acest tur de campionat, el fiind si golgheterul echipei.

Rapidul se afla la cel de-a saptelea meci fara infrangere in Liga I, dupa ce in ultimele sase partide a inregistrat 3 victorii si 3 egaluri. Ultimul meci pierdut de giulesteni a fost cel cu Pandurii Tg. Jiu, scor 0-2, din etapa a 10-a a Ligii I.

Antrenorul Jose Peseiro a ajuns la meciul cu numarul 16 in Liga I pe banca tehnica a Rapidului, iar pana acum tehnicianul a inregistrat la carma giulestenilor 8 victorii, 4 egaluri si 4 infrangeri.
Centralul Tiberiu Lajos a mai condus in prima divizie un singur meci intre cele doua echipe, in care giulestenii s-au impus cu scorul de 1-0, in sezonul 2005-2006. Arbitrul a condus la centru 19 partide ale Rapidului, in care acestia au inregistrat 11 victorii, 4 egaluri si 4 infrangeri. De partea cealalta, moldovenii au disputat 9 meciuri cu Lajos la centru si au inregistrat 4 victorii, un egal si 4 infrangeri.
In urma acestui rezultat, Rapid a acumulat 28 de puncte si urcat pe locul 4 in clasament, la egalitate cu Universitatea Craiova, dar cele doua echipe sunt despartite de golaveraj. De cealalta parte, Poli Iasi a ramas pe locul 15, cu 16 puncte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.