Fostul campion mondial Giancarlo Antognoni a afirmat ca nu poate face o comparatie intre Adrian Mutu si Francesco Totti, pentru ca fiecare are un rol precis in echipa in care evolueaza si fiecare este decisiv in felul lui, informeaza Fiorentina.it, conform NewsIn.

"Din punctul de vedere al caracteristicilor in joc ma simt mai aproape de Totti decat de Mutu. Jucatorul Romei a evoluat in ultimii ani mai avansat, pe un post asemanator cu al meu. Nu pot sa spun ca Mutu este mai puternic. Totti mi se pare ca are mai multa fantezie in joc, joaca mereu pentru echipa si este decisiv mai ales prin pase decat prin goluri. Este normal sa fie asa pentru ca el s-a nascut ca mijlocas, iar asa esti mai obisnuit sa observi miscarea pe teren a colegilor tai", a afirmat fostul capitan al Fiorentinei, Giancarlo Antognoni.

Acesta a comentat si jocul prestat de atacantul roman: "Mutu, in schimb, e un individualist, are instinctul unui varf. Poate decide de unul singur o partida. Chiar si el are imaginatie in joc, dar mereu isi finalizeaza in mod personal actiunile. Totti nu este asa, el este simbolul Romei, asa cum am fost eu la Florenta. E normal ca echipa sa se miste in jurul lui. Mutu este si el un lider pe teren. Bineinteles, atunci cand lipseste Totti, Roma are probleme, isi pierde punctul de reper si jocul caracteristic. Fiorentina sufera mai putin prin absenta lui Mutu".

Fostul fotbalist Giancarlo Antognoni a evoluat la Fiorentina intre 1972 si 1987, iar in 1982 a cucerit titlul de campion mondial cu nationala Italiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.