Actualul sef al ping-pongului a dat informatii Securitatii despre sportiva.

Presedintele Federatiei Romane de Tenis de Masa, Cristinel Romanescu, a semnat un agajament de informator cu Securitatea in 1982.

Cotidianul va prezinta azi procesul prin care acesta a fost recrutat si modul in care a functionat relatia sa cu politia secreta a regimului comunist.

Astfel, conform unei note intocmite de locotenent major Ilie C., din 9 octombrie 1982, acesta incercase recrutarea lui Romanescu inca din 1980, insa masura nu a putut fi pusa in practica, deoarece cel vizat fusese incorporat in armata pentru efectuarea stagiului militar obligatoriu.

Un alt ofiter de Securitate, Tudorel Voicila, precizeaza in raportul prin care propunea recrutarea lui Romanescu in 1982 ca in cadrul 'prelucrarii lui contrainformative in scopul calatoriilor sale la intalnirile internationale de tenis de masa a fost sincer in relatiile facute, mai mult a informat verbal pe ofiter cu unele aspecte din cadrul unor turnee, manifestandu-si dorinta sa mai reia discutiile la intoarcerea sa in tara'.

In timp ce era in vizorul Securitatii pentru recrutare si nu semnase inca un angajament, Cristinel Romanescu face o miscare care i-a surprins chiar si pe securisti.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.