Din cauza lipsei de lichiditati, patronul stelist ar putea sa fie in imposibilitatea de a mai finanta clubul pe care il numeste sufletul sau. Mare parte din averea acestuia consta in terenuri. Steaua la vanzare pentru 80 de milioane de euro? Oficial, Gigi Becali a negat informatia. Mai multe voci sustin ca acestuia i-ar fi oricum greu sa primeasca acest pret.

Dezamagit de umilinta de la München, Gigi Becali ar fi spus, intr-un cerc de prieteni, ca este dispus sa vanda Steaua pentru 80 de milioane de euro.

Pe langa seria de 13 meciuri fara victorie a echipei, omul de afaceri are o alta mare problema. Din cauza crizei financiare se confrunta cu o lipsa acuta de lichiditati, iar Steaua devine din ce in ce mai greu de intretinut.

Patronul stelist a raspuns ieri-seara rapid zvonurilor referitoare la o eventuala despartire de Steaua. „Steaua este a mea si va fi a nepotilor, nepotilor, nepotilor mei in vecii vecilor.

Nu o dau nici pe 5 miliarde de euro. Este sufletul meu si sufletul meu nu se vinde”, a declarat Becali pentru Antena 3. Varul sau, Ioan Becali, a intarit spusele stelistului : „ Asta e ultima chestie, sa vanda Becali Steaua.

Cred ca asta ar fi ultimul lucru pe care l-ar vinde Gigi. Sunt baliverne, nu e nimic adevarat. Cere 80 de milioane? Pai cere 80 de milioane ca sa nu-i dea nimeni. Cine sa dea 80 de milioane de euro?”.

Steaua, greu de vandut pe timp de criza

In afaceri se spune ca o companie valoreaza fix atat cat se plateste pentru ea. Daca maine clubul de fotbal Steaua Bucuresti s-ar scoate la vanzare, cat ar costa? Niciun patron de fotbal, nicio companie de evaluare sau consultant de business nu au putut da un raspuns concret.

George Becali, declara cu putin timp in urma, ca Steaua valoreaza 150 de milioane de euro. „Peste trei ani, insa, acest club de fotbal se va putea vinde si cu 300 de milioane de euro”, declara Becali intr-un interviu acordat publicatiei „Adevarul 500 miliardari”.

Acelasi Becali, enervat de prestatia slaba a Stelei din ultimele luni, ar fi declarat dupa meciul cu Bayern München ca ar vinde clubul si cu 80 de milioane de euro. Stie cineva cu cati bani a reusit Becali sa cumpere Steaua de la fratii Paunescu? Nu. Dar cat costa brandul Steaua? Nu. Pentru ca aceste lucruri nu se cunosc, nu se poate evalua un club, spun specialistii.

Pretul este unul dintre cele mai importante simboluri intr-o lume capitalista, insa in cazul cluburilor de fotbal din Romania el nu poate fi format printr-o metoda clara, coerenta, din simplul motiv ca lipsesc datele problemei. In cazul in care Gigi Becali ar scoate oficial la vanzare actiunile pe care le detine el si rudele sale (Vasile si Constantin Geambazi, Marius Ianuli si Tomaida Badescu) la Steaua, unui club care consuma foarte multi bani, ofertele ar fi mult sub ceea ce si-ar dori latifundiarul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.