Jucatorii lui FC National au fost stimulati de Dinamo si Rapid pentru a bate Steaua. Dinamo s-a achitat de promisiune, dar George Copos a "uitat" sa trimita suma fagaduita dupa victoria echipei lui Landi.

Marsul Stelei spre titlu s-a poticnit miercuri seara in Cotroceni. Oarecum surprinzatoare, victoria lui FC National a fost visata zile intregi de conducerile dinamovista si rapidista. Pentru a-si atinge visul, Cristi Borcea si George Copos au fost dispusi sa bage destul de adinc mina in buzunar, promitind ca vor premia cu cite 25.000 de euro o eventuala victorie impotriva actualului lider.

Pina la urma a fost 1-0 pentru National, dar in Cotroceni au ajuns numai banii de la Dinamo. "Ne-au spus conducatorii nostri ca a doua zi dupa meci (n. red. - joi) domnul Copos nu a mai raspuns la telefon", a declarat un jucator important de la FC National, suparat de injumatatirea primei promise. Practica stimularii adversarului este extrem de raspindita in fotbal, intreaga Europa recurgind la asa ceva. "Nu platim pe cineva pentru ca acesta sa piarda, ci pentru a cistiga", suna suportul moral al stratagemei.

Copos e "recidivist"

George Copos are de mult in lumea fotbalului renumele de om "cu arici in buzunare". Sint de notorietate promisiunile pe care le-a facut unor echipe pentru ca acestea sa bata adversarele Rapidului sau chiar sa inlesneasca victoria giulestenilor in meci direct, uitate insa dupa ce Copos se vedea cu sacii in caruta. Aceasta parcimonie a produs certuri dese si violente intre patronul Rapidului si angajatii lui.

Se spune ca Dinu Gheorghe a pus chiar de la el 45.000 de dolari pentru a spala obrazul Rapidului dupa o victorie facila in fata unei echipe din provincie, care nu si-a primit tainul pentru cumintenie promis de George Copos. "Ii bateam oricum", ar fi spus dupa meci vicepremierul, producind stupoare celor din jur. De asemenea, Copos s-a zgircit la sume mici atunci cind a trebuit sa cumpere jucatori de valoare, vinduti ulterior de alte echipe in strainatate pe milioane de dolari.

Cazurile Chivu, Lobont, Pancu si Ghioane sint de notorietate. Copos se intelesese cu CSM Resita pentru a-l cumpara pe Chivu cu 180.000 de dolari, dar cind presedintele Marius Popescu a venit la Bucuresti pentru a semna actele i s-a spus: "Incepem negocierile de la 150.000". In trei ore, Chivu devenea jucatorul Craiovei, de unde a plecat la Ajax pentru 3,5 milioane de dolari. Copos nu a dat nici macar 16.000 de dolari pe Ghioane, care a ajuns apoi la Dinamo Kiev contra sumei de 2,5 milioane de dolari, din care patronul Rapidului nu a vazut nici macar un cent.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.