Adunarea generala a comitetelor Olimpice Europene (EOC), care are loc la Istanbul, a atribuit Romaniei gazduirea Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) din 2013, editia de iarna.

Reprezentantii EOC vizitasera in aceasta vara zonele unde se vor desfasura diferitele probe si au apreciat ca locatiile alese au sanse ca in foarte scurt timp sa indeplineasca toate cerintele internationale,astfel incat sa se poata organiza aici, in cele mai bune conditii, acest eveniment de anvergura.

Orasului Busteni ii revine organizarea probei de schi fond pe Valea Cerbului.

Probele de slalom urias vor fi organizate pe partiile din Azuga, iar la Sinaia se vor desfasura probele de slalom special si snowboard pe partia Carp. Unele dintre probe se vor desfasura si in judetul Brasov.

La Predeal se vor tine probele de mare dificultate – slalom Super G pe partia Clabucet, precum si concursul de biatlon –, iar la Rasnov vor avea loc probele de sarituri cu schiurile.

Organizatorii sustin ca din punctul de vedere al cazarii exista un numar suficient de locuri in hotelurile si pensiunile din zona. In schimb, va mai trebui lucrat la partiile de schi, la constructia noului patinoar de dimensiuni olimpice din Brasov si la realizarea a doua trambuline pentru sarituri in zona Rasnov.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.