Federatia Internationala de Fotbal (FIFA) a decis astazi sa suspende Peru din toate competitiile internationale, a anuntat unul dintre oficialii Confederatiei Sud-Americane de Fotbal (CSF), informeaza NewsIn.

Presedintele forului, Sepp Blatter, a avertizat Peru saptamana trecuta ca pana lunea trecuta trebuia sa incheie conflictul dintre Federatia Peruana de Fotbal (FPF) si guvern.

"FIFA a suspendat Peru din toate activitatile", a anuntat luni seara secretarul general al CSF, Eduardo de Luca, la sediul din Paraguay.

Institutul de Sport al guvernului peruan (IPD) nu il recunoaste pe presedintele FPF, Manuel Burga, deoarece sustine ca alegerea lui a fost ilegala. "Daca Burga va fi pastrat in post, atunci aici este vorba despre dialogul surzilor. Nu exista nicio interventie a guvernului, dar el nu poate ramane acolo", a spus presedintele IPD, Arturo Woodman.

"Vreau sa-mi cer scuze peruanilor pentru situatia care s-a creat. Principala problema este ca legea din Peru nu este compatibila cu statutul FIFA, iar oricine s-ar afla in locul meu ar avea aceeasi problema", a explica Burga.

FIFA va lua o noua decizie in legatura cu situatia din Peru in cadrul Comitetului Executiv care va avea loc luna viitoare, la Tokyo. Peru a pierdut deja dreptul de a organiza Campionatul Under 20 din America de Sud din cauza respectivei dispute. Marti va avea loc tragerea la sorti pentru Copa Libertadores 2009, iar in locul echipelor din Peru nu figureaza niciun nume.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.