Federatia Internationala de Fotbal (FIFA) a anuntat, luni, ca este ingrijorata de faptul ca recesiunea economica va avea un impact important asupra numarului de suporteri care vor fi prezenti la Campionatul Mondial din 2010, organizat in Africa de Sud, informeaza NewsIn
Consultantul organizatorilor urmatorului Campionat Mondial, Horst Schidt, a afirmat ca turneul trebuie sa fie promovat intensiv in urmatoarele luni pentru ca suporterii sa-si faca rezervari pentru competitia care este organizata intre 11 iunie si 11 iulie 2010. "Principala grija acum este ca suporterii nu vor mai ajunge intr-un numar atat de mare. Turneul trebuie promovat foarte mult si speram ca microbistii sa fie dispusi sa cheltuiasca bani pentru a fi prezenti la meciuri", a spus Schmidt, care a fost seful organizarii CM 2006 din Germania.

Omologul sau din Africa de Sud, Danny Jordaan, a afirmat ca rezultatele bune obtinute in ultimul timp de echipe importante precum Anglia, Germania, Italia sau Olanda reprezinta un lucru pozitiv pentru CM 2010. "Aceste echipe au un numar foarte mare de suporteri. Chiar daca ei vor avea mai putine lire sterline sau euro in buzunare, vor fi avantajati de rata de schimb. Africa de Sud a devenit o destinatie mai ieftina, dar cel mai important este ca suporterii sa aiba incredere in forta echipei pe care o sustin", a explicat Jordaan.
Secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, a afirmat ca singurul aspect pozitiv al crizei financiare a fost ca a aparut in acest moment, si nu acum 18 luni cand au inceput pregatirile, deoarece organizatorii CM 2010 ar fi avut grave probleme.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.