Liderul mondial, spaniolul Rafael Nadal, a declarat duminica seara, dupa victoria Spaniei in fata Argentinei in finala Cupei Davis, ca aceste momente sunt de neuitat si regreta ca nu a putut sa ii incurajeze din tribuna pe colegii sai, informeaza NewsIn

"Sunt foarte fericit. Echipa a reusit ceva impresionant. Sa castigi in Argentina, care in meciurile de acasa a revenit tot timpul si nu a pierdut, este ceva extraordinar. Nu a fost multa lume care sa creada in victoria Spaniei. Sunt fericit pentru toti, dar imi pare rau ca nu am putut fi acolo, macar sa fiu alaturi de ei sa ii incurajez", a explicat Nadal.

Nationala de tenis a Spaniei a castigat pentru a treia oara in istorie Cupa Davis, dupa ce a invins, in finala, reprezentativa Argentinei, cu scorul de 3-1.

Spania a ajuns astfel la a treia Salatiera de Argint, dupa victoriile din 2000 si 2004. La reusita din 2004 a fost prezent si liderul clasamentului ATP, Rafael Nadal. Victoria obtinuta de iberici a pus capat celor 10 ani de invincibilitate a Argentinei pe teren propriu, in Cupa Davis.

Altfel, dupa acest triumf, capitanul nejucator al Spaniei, Emilio Sanchez Vicario, a anuntat ca nu va mai ocupa acest post: "Nu voi mai fi capitan in meciul cu Serbia. Dupa trei ani, ciclul se incheie, dar cu un premiu mare. Sunt foarte bucuros sa impart experienta acestor ani".

Emilio Sanchez Vicario are 43 de ani si cea mai buna pozitie a sa in clasamentul ATP a fost locul 7. In cariera de tenismen, Vicario a cucerit cinci titluri de Mare slem la dublu si a castigat medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Seul 1988.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.