Federatia Romana de Tenis de Masa este controlata la sange de forul condus de Octavian Bellu. Presedintele Cristinel Romanescu este acuzat de CNSAS ca a fost informatorul Securitatii

Tenisul de masa romanesc este condus de mai multi ani de omul de afaceri buzoian Cristinel Romanescu, care s-a razboit in perioada primului mandat cu marile glorii Otilia Badescu si Mihaela Steff si care in urma cu doar cateva luni a fost depistat de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii ca ar fi fost colaborator sub numele conspirativ de 'Sebastian'.

Imediat, presedintele FRTM a anuntat ca merge in Justitie sa demonstreze ca nu are legaturi cu defuncta Securitate, dar s-a retras din cursa pentru alegerile parlamentare din acest an, spunand ca asteapta ca 'instanta sa dea un verdict drept'.

Pe de alta parte, Romanescu s-a inscris recent in cursa alegerilor de la COSR, la categoria personalitati sportive!

Totodata, seful FRTM incearca de ceva timp sa faca fata acuzelor ex-secretarului general, care inainte de a fi suspendat din functie a dezvaluit cateva 'nereguli majore' din tenisul de masa, de care familia presedintelui n-ar fi deloc straina.

ANS a declansat controale la federatie, iar presedintele Octavian Bellu asteapta deja rapoartele Directiei de Control si ale Compartimentului de Audit Public Intern.

'Daca analizati cheltuielile FRTM veti constata ca familia Romanescu (n.n. - presedintele Cristinel si sotia lui, Beatrice, care este director de marketing), impreuna cu firma lor, B-90, a incasat de la FRTM prin cantonamente organizate la Buzau (cheltuieli mult mai mari decat daca aceste cantonamente se organizau la Bistrita sau la Constanta, centrele noastre olimpice), medicamente sau deconturile celor doi soti cu ocazia deplasarilor in tara sau in strainatate cel putin trei miliarde de lei vechi (ceea ce inseamna aproximativ 80.000 de euro), suma ce nu cred ca a fost adusa de aceasta familie. (...) Mai mult, in ultima sedinta a Consiliului Director ati fost dezinformati de presedintele FRTM, care a spus ca din taxe si vize intra in bugetul federatiei suma de aproximativ 500 de milioane de lei vechi, cand de fapt este vorba de un miliard', preciza ex-secretarul general al FRTM, Vasile Sterea, intr-o scrisoare adresata atat cluburilor din tara, cat si Consiliului Director.

Efectele scrisorii n-au intarziat sa apara, presedintele FRTM suspendandu-l din functie pe Sterea. 'La ultima sedinta a Consiliului Director, Vasile Sterea a fost suspendat. Motivele: activitatea de zi cu zi din ultimul an, sarcinile de serviciu pe care nu le-a dus la indeplinire asa cum trebuia, inclusiv scrisoarea aceasta care nu are legatura cu realitatea.

Acea scrisoare chiar m-a facut putin sa zambesc, pentru ca face niste afirmatii complet neadevarate. Au mai fost facute niste scrisori si de catre alte persoane. Acestia sunt oameni care n-au nicio legatura cu tenisul de masa. Fac afirmatii neprobate', a spus presedintele FRTM, adaugand si ca a cerut ANS un audit pentru a demonstra ca nu exista nereguli financiare.

Totusi, directiile ANS au descoperit ca FRTM a achizitionat echipamente sportive si mediacmente prin firma B90, dar s-au ferit, cel putin deocamdata, sa precizeze daca exista sau nu un evident conflict de interese! De altfel, presedintele FRTM justifica achizitia de echipament prin faptul ca are cele mai mici preturi de pe piata si ca este unic importator.

'Firma B-90 este unic importator al echipamentelor Butterfly. Detin aceasta afacere cu trei ani inainte de a fi ales presedinte. Nu vad de ce sa fie vorba despre conflict de interese atat timp cat vand federatiei la un pret inferior pietei', a spus Romanescu, care prin aceiasi firma a familiei sale a facilitat si derularea unor competitii si cantonamente ale loturilor nationale la Buzau, fapt sesizat si de auditorii ANS


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.