Gianina Geiculescu si Laurie Spence s-au regasit intamplator, in SUA, la 30 de ani de la un schimb inocent, petrecut la Deva: o pereche de blugi si un pachet cu guma de mestecat la schimb cu un costum de gimnastica ponosit.

Pana sa ajunga la Deva, Laurie facuse gimnastica si dans timp de patru ani si participase la cateva competitii regionale.

Americanca a ramas cu o amintire de neuitat a antrenamentului din Romania, dar cu toate acestea nu si-ar dori sa repete experienta traita in 1977.

'Martha Karoly, cea care este acum coordonatoarea echipei feminine de gimnastica a Statelor Unite, conducea pe vremuri incalzirea fetelor. Cu centuri pentru spate, Marta spunea 'sus' si 'acum prindeti-va laba piciorului', indoindu-ne practic in doua. Eram ingrijorata atunci ca mi-as putea rupe spatele. Bela ne-a intrebat ce elemente pregateam.

Eu tocmai incepusem sa-nvat sa execut o saritura pe barna si nu eram prea sigura de mine. Bela mi-a ordonat pe un ton ridicat si imperativ: 'Fa-o acum, da-i drumul!'. Si tu trebuia sa faci orice el iti cerea', povesteste Spence pentru ziarul local “The Tennessean”.

Cum era privita vizita micutelor gimnaste de peste Ocean in tabara romancelor? 'Ma gandeam ca o sa primim guma de mestecat', zambeste nostalgic Gabriela Geiculescu, fosta campioana mondiala de junioare.

Iar dorinta i-a fost implinita. 'Fata asta, Gabi, a stat langa mine si mi-a pipait jeansii. 'Blugi, blugi!', spunea intruna. M-am dus in camera, mi-am scos blugii si am coborat si i-am dat lui Gabi', isi aminteste Laurie.

Gimnasta romana nu s-a lasat mai prejos si i-a intors gestul, oferindu-i americancei unul dintre putinele costume de gimnastica pe care le avea in camera ei.

Era prea stramt si parea tare uzat si peticit de la atat purtat, dar gimnasta de peste Ocean a pozat cu el din politete pentru o fotografie, pe holul dormitorului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.