Handbalista Steluta Luca si-a anuntat vineri retragerea din echipa nationala a Romaniei, motivul invocat fiind problemele de sanatate cu care se confrunta, transmite NewsIn

"Mi-am anuntat retragerea din echipa nationala chiar inainte de Olimpiada. Apoi a venit domnul Voinea, si dupa meciul cu Larvik, in euforia victoriei, i-am dat sperante ca voi continua la nationala. Am probleme mari la spate si nu pot sa merg la Europene. Le multumesc celor din Federatie, care au fost mereu alaturi de mine. In sport trebuie sa stii cand sa-ti alegi momentul retragerii", a declarat Steluta Luca, in cadrul unei conferinte de presa desfasurate la Cluj.

Steluta Luca a precizat ca isi va continua activitatea la echipa de club: "Mai am contract pana in 2010. Am timp destul sa ma gandesc ce voi face in viitor. Pot sa spun ca mi-ar placea sa antrenez copii".

Referitor la viitorul echipei nationale de handbal a Romaniei, Steluta Luca a afirmat: "Avem jucatoare foarte bune. Ar trebui sa formeze o familie, sa se incurajeze reciproc. Totul depinde numai de echipa. Problema e ca Romania cand pierde un meci nu stie sa-si mai revina. Trebuie lucrat la mentalitate".

La randul sau, presedintele Federatiei Romane de Handbal, Cristian Gatu, a declarat ca regreta retragerea Stelutei Luca din nationala: "Argumentele pe care Steluta le-a adus pentru decizia luata sunt legate in principal de sanatate. Din punctul meu de vedere si al Consiliului de Administratie, regretam decizia pe care ea a luat-o, dar suntem obligati sa o acceptam. I-am acceptat dorinta si am promis ca anul viitor vom organiza un meci de retragere pentru ea si pentru alte jucatoare".

Si selectionerul Radu Voinea si-a exprimat regretul fata de retragerea capitanului echipei nationale: "Steluta ne va lipsi extrem de mult. Echipa nationala si-a pus mari sperante in ea. Asta e situatia, trebuie sa-i acceptam retragerea din cauza problemelor de sanatate. Din nefericire pentru mine, e o situatie delicata. E foarte greu sa formam o echipa pana la Campionatul European. Vom incerca sa scoatem cel mai bun rezultat posibil in Macedonia".

Steluta Luca s-a nascut la 20 aprilie 1975 si a debutat la nivelul echipelor nationale in 1992. Ea a reusit sapte participari consecutive la Campionatele Mondiale, patru participari la Campionatele Europene si una la Jocurile Olimpice (Sydney - 2000). Handbalista, care a jucat 206 meciuri pentru Romania, are in palmares un titlu de campioana mondiala de tineret (1995) si este vicecampioana mondiala de senioare (Rusia - 2005).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.