Sociologul Marius Pieleanu crede ca oamenii nu au venit la stadion pentru ca adversarul a fost slab, iar romanii nu au cultura ajutorarii aproapelui.

Meciul amical Romania - Georgia (2-1) s-a dovedit a fi un esec organizatoric. Mai putin de o treime din bilete au fost vandute, in ciuda implicatiilor caritabile ale partidei. Cauzele depistate de specialisti sunt multiple si includ adversarul slab, lipsa de promovare si indiferenta oamenilor fata de semeni.

'Daca FRF are o vina, aceea este ca nu a reusit sa organizeze un meci cu o echipa cu nume. Oricum, publicul bucurestean nu este avid de meciurile echipei nationale sau de gesturi caritabile.

In general, noi, romanii, nu mai avem, din pacate, cultura ajutorarii aproapelui. Sunt rare manifestarile de acest gen care reusesc', a declarat sociologul Marius Pieleanu.

In ceea ce priveste marketingul, FRF a lasat de dorit: 'Avand in vederea ca rezultatele echipei nu sunt stralucite, iar interesul pentru nationala in Bucuresti e mic, FRF trebuia sa promoveze meciul pe toate canalele media.

In Franta, de exemplu, asa se procedeaza, desi, in general, interesul e mult mai mare', a declarat Mircea Olaru, specialist in marketing.