"Singura jucatoare care are probleme este Tereza Tamas. Ieri (n.r. miercuri), medicii i-au spus ca i s-a declansat hepatita si nu mai poate juca nici la Trofeul Carpati, deci nici la Campionatul European. Este asa de trista, nici nu stiu ce sa-i spun. Astazi o sa faca punctia, dar sigur nu va juca", a explicat Radu Voina.

Selectionerul a vorbit si despre eventualele inlocuitoare ale portaritei: "Trebuie sa am si al treilea portar, ca la cate ghinioane avem, nu stiu ce se poate intampla. Am doua variante intre care oscilez, Talida Tolnai si Floretina Grecu. Inca ma gandesc".

Din nationala Romaniei vor mai lipsi, Valeria Bese, Adriana Nechita, ambele accidentate, Ionela Stanca, Steluta Luca, ambele s-au retras de la lot din motive de sanatate, Aurelia Bradeanu, care a ramas insarcinata, dar si Cristina Varzaru, care inca nu este refacuta dupa o accidentare mai veche.

Altfel, selectionerul Radu Voina si elevele sale au avut joi programata o actiune la scoala "Iuliu Hatieganu" din Cluj, unde handbalistele tricolore au oferit autografe si au stat de vorba cu elevii. Cea mai emotionata dintre fete a fost Luminita Hutupan, care a fost asaltata de cei mici. Portarita a fost nevoita sa raspunda la tot felul de intrebari, precum: "Cum te descurci tu in poarta la varsta ta?".

Lotul cu care selectionerul Radu Voina va aborda Trofeul Carpati este urmatorul: Luminita Hutupan, Paula Ungureanu - portari; Camelia Balint, Valentina Elisei Ardean, Ramona Maier, Catalina Cioarec, Adina Meirosu, Cristina Neagu, Oana Soit, Narcisa Lecusanu, Melinda Geiger, Carmen Amariei, Daniela Crap, Clara Vadineanu, Oana Manea si Florina Barsan.

Programul Trofeului Carpati:
Vineri, 21 noiembrie: Germania-Ucraina (ora 17:00); Romania-Croatia (ora 19:00);
Sambata, 22 noiembrie: Croatia-Germania (ora 17:00); Romania-Ucraina (ora 19:00);
Duminica, 23 noimebrie: Ucraina-Croatia (ora 10:00); Romania-Germania (ora 12:00).

Meciurile nationalei tricolore vor fi transmise in direct de Sport.ro.
In programul elevelor antrenate de Radu Voina mai sunt antamate si doua meciuri amicale cu Serbia, pe 28 si 29 noiembrie, in drumul spre Campionatul European din Macedonia (2-14 decembrie).

La Campionatul European din Macedonia, Romania face parte din Grupa A alaturi de Franta, Ungaria si Danemarca.