Oina devine din ce in ce mai cunoscuta la noi in tara prin actiunile de promovare intreprinse in acest an.

Primul pas a fost facut in primavara, cand s-a realizat prima transmisie televizata in direct a unui asemenea meci, care a contat pentru faza finala a Cupei Romaniei.

Promovarea a continuat, astfel ca numai in ultima luna s-au desfasurat o multime de evenimente legate de sportul traditional al romanilor. Concret, la inceputul acestei luni, pe terenul Politiei de Frontiera din Constanta s-a disputat prima editie a Campionatului Judetean de oina pentru juniori II si I.

'Ma bucura participarea acestor copii la competitie, mai ales ca de la acest nivel dorim sa revigoram oina. Merita salutata prezenta formatiei din comuna Ciobanu, care a fost un centru de traditie al oinei în judetul Constanta', a declarat presedintele Federatiei Romane de specialitate, Nicolae Dobre.

Totodata, in urma cu doua saptamani, cele mai bune grupari de oina la ora actuala, Frontiera Tomis Constanta (echipa Politiei de Frontiera) si Straja Bucuresti (formatia Jandarmeriei), au sustinut primul meci de oina la lumina reflectoarelor.

Actiunea inedita s-a desfasurat pe terenul sintetic de la baza sportiva din Izvorani.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.