Steaua, Dinamo si Rapid incep sa resimta din plin criza economica mondiala.

Primele victime sunt jucatorii care au contracte foarte mari (si evolutii modeste), cluburile anuntand deja disponibilizari masive la sfarsitul turului. Aceasta recesiune reprezinta o sansa nesperata pentru fotbalistii autohtoni, care pierdusera batalia cu jucatorii straini.

Moda lansata de CFR Cluj, de a aduce pe banda rulanta jucatori din strainatate, este pe cale sa fie stopata de criza economica. Piata transferurilor este in cadere, putine cluburi avand disponibilitatea sa mai cumpere fotbalisti pe bani multi.

O alta problema a fotbalului este reprezentata de actualele contracte ale jucatorilor, unele care au crescut foarte mult in ultimii doi ani. La Steaua, Dinamo, Rapid, CFR Cluj si FC Timisoara, majoritatea fotbalistilor au contracte de peste 150.000 de euro pe an, dar sunt si fotbalisti care castiga peste 350.000 de euro intr-un sezon. Patronii intentioneaza sa scada in prima faza cu 25% contractele, dar ramane de vazut cati dintre fotbalisti vor accepta asta.

Chiar daca au cel mai numeros lot din prima liga, conducatorii lui CFR Cluj au evitat sa se pronunte pana acum vizavi de aceasta chestiune, dar in mod sigur in iarna mai multi jucatori vor fi vanduti.

Stranierii sunt cei mai afectati de criza

Granzii fotbalului romanesc au inceput sa-si regandeasca strategiile, in acest moment, la Steaua, Dinamo si Rapid existand numerosi jucatori care au contracte de peste 200.000 de euro pe an.

Cele mai mari salarii le au jucatorii transferati de peste hotare, de altfel acestia fiind si primii vizati pentru disponibilizari.

Prima solutie va fi incercarea de vanzare a acestora pentru a fi recuperata o parte din suma investita initial.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.