Ionela Cozma a cucerit nu mai putin de 12 titluri la Campionatele Nationale de inot in bazin scurt (25 m) disputate recent la Hunedoara, o performanta notabila, care la prima vedere o plaseaza in postura de urmasa a Cameliei Potec, campioana olimpica la 200 m liber de la Atena.

De altfel, nu de putine ori Ionela Cozma, legitimata la CSM Pitesti pana luna trecuta, cand s-a transferat la Dinamo, a fost considerata un real talent si o mare speranta a inotului romanesc.

Din pacate, pana acum, Ionela Cozma nu a confirmat in marile competitii ale seniorilor decat pe plan intern.

La inceputul anului 2006, la varsta de 17 ani, Ionela Cozma a atras pentru prima data atentia specialistilor. Inotatoarea a inregistrat rezultate excelente la etapele de Cupa Mondiala, dupa care la Campionatele Nationale a invins-o in cateva randuri pe Camelia Potec, cea mai valoroasa inotatoare din Romania, in probele de liber.

Toate premisele o anuntau pe Ionela Cozma drept noua stea a inotului romanesc. Cota inotatoarei nascute la Baia Mare, eleva a antrenoarei Gica Deac la Clubul Sportiv Municipal din Pitesti, care crescuse fulminant in cateva luni, a scazut insa brusc in vara aceluiasi an.

La Campionatele Europene de natatie pentru seniori de la Budapesta, cele mai bune rezultate ale sale au fost o calificare in finala de la 800 m liber si intr-una din semifinalele de la 100 m liber.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.