Noul Wembley este cea mai scumpa arena sportiva din istorie, la Phenian se afla cel mai cuprinzator stadion din Asia, iar cel al Universitatii din Michigan se afla pe locul sapte in lume.

Prima arena sportiva cunoscuta in istorie dateaza din perioada Greciei Antice, in anul 776 i.e.n. la Atena disputandu-se aici primele Jocuri Olimpice.

Masinariile moderne ulterioare au revolutionat conceptul de stadion, ajungandu-se la constructia unor structuri moderne si elaborate, astfel incat la ora actuala cel mai mare astfel de edificiu este Indianapolis Motor Speedway, care gazduieste competitii auto, iar in tribune pot lua loc pana la 400.000 de spectatori.

Totusi, cel mai mare stadion de fotbal din lume se gaseste in capitala Cehiei, Stahov fiind acum locul de antrenament al Spartei Praga.

In tribunele sale pot lua loc 250.000 de privitori, iar suprafata totala este de 63.500 metri patrati.

El va fi reactivat in circuitul sportiv international daca Praga va fi desemnata ca gazda a vreunei viitoare Olimpiade de vara, aici intentionandu-se amplasarea Satului Olimpic.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.