In dosarul transferurilor, DNA i-a poprit un cont lui Gigi Netoiu si a mai pus sechestru pe imobile ale lui Copos, Borcea, Mihai Stoica si Jean Padureanu.

Cel mai semnificativ imobil care nu va putea fi instrainat pana la finalizarea procesului in care opt oameni de fotbal sunt acuzati de DNA de inselaciune si evaziune fiscala in dosarul transferurilor este cel detinut de Gica Popescu in Voluntari.

Procurorii anticoruptie au instituit sechestru pe bunurile si conturile acuzatilor doar in limita a 1,7 milioane de euro, suma datorata de acestia la bugetul de stat sub forma de impozite pentru venituri nedeclarate obtinute in urma transferurilor, adica de peste 10 milioane de euro.

Nici Federatia Romana de Fotbal nu s-a declarat prejudiciata, desi ar fi trebuit sa incaseze aproape 600.000 de euro de pe urma transferurilor de fotbalisti.

DNA i-a disponibilizat si lui Gheorghe Copos un imobil din Strada Comandor Av.

Dumitru Darian, dar si imobilele din Bucuresti detinute de Ioan si Victor Becali, apartamentul lui Mihai Stoica de pe Bulevardul Marasti, casa din Bistrita a lui Jean Padureanu si casa lui Cristian Borcea din comuna Pantelimon.

Gigi Netoiu este singurul inculpat care a scapat cu imobilul nesechestrat de DNA.

El a deschis un cont de 116.064 de lei, adica valoarea prejudiciului creat statului care-i revine in acest dosar, cont poprit de procurori.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.