Seful Formulei 1, Bernie Ecclestone, a afirmat marti ca vrea ca din sezonul viitor pilotii care se impun in curse sa primeasca medalii de aur, iar campionatul sa fie castigat de cel care a luat cele mai multe, informeaza NewsIn.

"Toata lumea este incantata de idee, toti o sustin. Sunt suta la suta sigur ca este o modalitate buna", a spus englezul in varsta de 78 de ani. Ideea nu a fost inca prezentata Federatiei Internationale de Automobilism (FIA), iar forul va avea o sedinta la 12 decembrie, la Monaco, la care vor participa si reprezentantii celor zece echipe din Formula 1.

Ecclestone vrea sa se renunte la actualul sistem de punctaj care se acorda dupa fiecare cursa pentru ca intrecerile sa devina mai atractive si pentru ca pilotii sa isi doreasca numai primul loc, nu sa asculte de strategia echipelor. Sezonul trecut a fost castigat de Lewis Hamilton, care a avut un punct mai mult decat ocupantul locului secund, dupa ce in ultima cursa a sezonului a terminat pe locul 5.

Daca sistemul propus de Ecclestone era in vigoare, brazilianul Felipe Massa ar fi castigat titlul, deoarece s-a impus in sase curse, iar englezul a avut cinci victorii.

Oficialul vrea ca primii trei piloti clasati in fiecare Mare Premiu sa primeasca medalii de aur, bronz si argint in locul a 10, 8 sau 6 puncte. Cei care se vor clasa dupa locul 4 nu vor primi puncte, dar clasarea lor va conta in ierarhia pilotilor, iar punctajele se vor mentine in campionatul constructorilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.