Federatia Irlandeza de Fotbal (FAI) a anuntat ca vrea sa intalneasca echipa nationala a Angliei intr-un amical care va avea loc dupa redeschiderea stadionului Lansdowne Road, in 2010, informeaza NewsIn.

Organizatorii au precizat ca Anglia nu va juca in meciul de inaugurare a noii arene de 50.000 de locuri, ci la scurt timp dupa respectivul eveniment. Echipele de fotbal din Republica Irlanda si Anglia nu s-au mai intalnit din februarie 1995, cand gazdele conduceau cu 1-0 in partida care a avut loc tot pe Lansdownde Road, dar meciul a fost intrerupt din cauza incidentelor violente provocate de fanii englezi.

Reprezentativa irlandeza si-a jucat partidele pe Croke Park de cand au inceput lucrarile la Lansdowne, iar directorul executiv al FAI, John Delaney, a afirmat ca vrea ca Anglia sa joace din nou pe stadionul din Dublin. "Au fost vremuri in care nu pierdeam in fata Angliei, la finalul anilor '80 si la inceputul anilor '90, dar in ultimul timp nu prea am jucat impotriva lor. Daca e sa ne luam dupa legile lui Murphy, daca joci impotriva lor un meci in Irlanda, vei termina la egalitate cu ei intr-o partida oficiala. Sa aducem nationala Angliei pe Lansdowne Road va fi dificil, dar nu era corect, din punct de vedere istoric, sa jucam pe Croke Park", a explicat oficialul Federatiei Irlandeze de Fotbal.

El a precizat ca Federatia Engleza a confirmat ca vrea sa joace un meci pentru ca suporterii sa uite incidentul care a avut loc acum mai multi ani, si ca acesta nu se mai poate repeta.

Nationalele celor doua tari sunt pregatite in prezent de doi selectioneri italieni, Fabio Capello (Anglia) si Giovanni Trapattoni (Irlanda).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.