'Daca am fi stiut ceea ce stim acum, am mai fi fost candidati?', a intrebat recent ministrul insarcinat cu Jocurile, Tessa Jowell. 'Aproape sigur, nu', si-a raspuns ea, persoana care, alaturi de primul ministru de atunci, Tony Blair, a reusit sa stabileasca un acord pentru candidatura actualului prim-ministru, Gordon Brown, pe atunci ministru de Finante.

La scurta vreme insa Tessa Jowell a tinut sa-si minimalizeze 'gafa', explicand ca Jocurile Olimpice vor reprezenta o oportunitate formidabila de a crea locuri de munca. Opinia nu este impartasita insa de unii locuitori ai oraselului Keynsham.

Salariatii unui producator de bomboane celebru, Cadbury, au manifestat in semn de protest fata de semnarea de catre directiunea lor a unui acord de sponsorizare pentru Londra 2012 pentru 20 de milioane de lire sterline, in timp ce fabrica lor de 500 de angajati va trebui sa fie mutata in Polonia.

De asemenea, pe masura ce criza castiga teren, aceasta atitudine ostila fata de Jocuri risca sa creasca in afara Londrei, unde competitia nu a fost prea populara.