Britanicii, incepand cu guvernul lor, isi spun in ultima vreme ca obtinerea organizarii Jocurilor Olimpice din 2012 la Londra seamana din ce in ce mai mult cu o proasta afacere in contextul crizei economice mondiale.

'Daca am fi stiut ceea ce stim acum, am mai fi fost candidati?', a intrebat recent ministrul insarcinat cu Jocurile, Tessa Jowell. 'Aproape sigur, nu', si-a raspuns ea, persoana care, alaturi de primul ministru de atunci, Tony Blair, a reusit sa stabileasca un acord pentru candidatura actualului prim-ministru, Gordon Brown, pe atunci ministru de Finante.

La scurta vreme insa Tessa Jowell a tinut sa-si minimalizeze 'gafa', explicand ca Jocurile Olimpice vor reprezenta o oportunitate formidabila de a crea locuri de munca. Opinia nu este impartasita insa de unii locuitori ai oraselului Keynsham.

Salariatii unui producator de bomboane celebru, Cadbury, au manifestat in semn de protest fata de semnarea de catre directiunea lor a unui acord de sponsorizare pentru Londra 2012 pentru 20 de milioane de lire sterline, in timp ce fabrica lor de 500 de angajati va trebui sa fie mutata in Polonia.

De asemenea, pe masura ce criza castiga teren, aceasta atitudine ostila fata de Jocuri risca sa creasca in afara Londrei, unde competitia nu a fost prea populara.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.