George Copos si Fathi Taher isi paseaza un club inglodat in datorii, Gigi Becali se imprumuta de la CFR Cluj pentru a plati 100.000 de euro clauza de reziliere a lui Dorinel Munteanu, iar Dinamo asteapta incasarea unor facturi pentru a avea ceva lichiditati in conturile nesechestrate de DNA pentru ilegalitati in transferurile de jucatori.

Otelul Galati se caleste cu datorii, Poli Iasi asteapta falimentul in fiecare zi, FC Timisoara traieste din subventiile autoritatilor locale, iar oficialii de la Gloria Buzau calculeaza daca este rentabil sa se desfiinteze sau sa ramana in Liga I chiar daca echipa nu a acumulat decat doua puncte in 15 etape.

In Liga a II-a, doua echipe au intrat deja in faliment, iar altele se antreneaza asiduu pentru aceeasi contraperformanta.

Campioana Romaniei pare sa fi intrat si ea in jocul bilanturilor cu minus in fata, desi presedintele Iuliu Muresan, ca orice ardelean, astepta criza abia peste cativa ani. 'Pe noi inca nu ne-a afectat aceasta realitate care este criza financiara. Nu inca, dar cu siguranta ca in urmatorii doi, trei sau chiar cinci ani se va resimti in toate domeniile de activitate din tara si chiar si fotbalul va fi afectat', declara Muresan.

Zilele trecute, oficialul clujean sustinea chiar ca ar fi primit o invitatie de a finanta un club din prima liga engleza. Situatia nu mai pare sa fie chiar atat de roz in ceea ce priveste finantele campioanei Romaniei.

Clubul CFR Cluj va fi actionat in judecata de compania Transilvania Constructii pentru ca nu a platit lucrarile realizate la stadionul din Gruia.

'Vom declansa o actiune in instanta, pe procedura rapida, pentru ca sunt debite certe, facturi si situatii de plata acceptate. Speram sa obtinem o sentinta executorie pentru a putea incasa debitul', a precizat Mircea Timofte, presedintele companiei de constructii, pentru ,'Daily Business''. Campioana Romaniei datoreaza 1,5 milioane de euro firmei de constructii.