Incidentul a avut loc sambata, in timpul meciului dintre echipele de rezerve ale celor doua cluburi, iar Sahtior precizeaza intr-un comunicat oficial publicat pe site ca mai multi suporteri au fost raniti de politisti si au avut nevoie de ingrijiri medicale.

"Conducerea clubului Sahtior isi exprima ingrijorarea fata de respectivul incident, mai ales ca fanii nostri nu au fost implicati in astfel de conflicte. Mai mult, oficialii Ministerului de Interne au spus de mai multe ori ca suporterii lui Sahtior sunt un exemplu de urmat. Intrebarile apar deoarece nu se stie de la ce a pornit totul si cine a fost de vina", se arata in comunicat.

Formatia din Ucraina a cerut Politiei sa explice cat de legitima a fost interventia fortelor de ordine, deoarece acestea s-au folosit de bastoane de cauciuc si gaze lacrimogene. "Daca suporterii au creat pagube, trebuie sa fie sanctionati, dar numai asa cum prevede legea", au explicat oficialii echipei, care au precizat ca peste 800 de suporteri nu au fost prezenti in sectorul lor la meciul cu Dinamo Kiev in semn de protest fata de interventia politistilor.

Un conflict asemanator a avut loc si la meciul de Liga I dintre Steaua si FC Timisoara, iar suporterii stelisti i-au acuzat pe cei care se ocupau cu ordinea la stadion ca au avut o "interventie disproportionata".