Fotbalistii Stelei, Mirel Radoi, Petre Marin, Dorin Goian si Florin Lovin, au participat luni la a doua editie a evenimentului caritabil "Fotbal Pentru Viata", organizat de fundasul ros-albastrilor, George Ogararu, care are ca scop ajutorarea copiilor nevoiasi din judetul Prahova

"Fotbal Pentru Viata vrea sa creeze o punte intre lumea fotbalului si nevoile copiilor abandonati. Ne-am adunat aici pentru a lasa la o parte lupta pentru campionat si pentru a crea o echipa care sa lupte cu adversari foarte puternici, care au obtinut pana acum foarte multe victorii, cum ar fi foametea, saracia, abandonul. Incercam sa le facem fata acestor adversari", a spus George Ogararu, citat de NewsIn.

Fundasul stelist a explicat din ce consta a doua editie a evenimentului "Fotbal Pentru Viata": "Vom crea o echipa formata din 14 jucatori de fotbal: eu, Mirel Radoi, Petre Marin, Dorin Goian, Florin Lovin, Bogdan Lobont, Ionel Danciulescu, Adrian Cristea, Costin Lazar, Nicolae Grigore, Dani Coman, Mihai Nesu, Eduard Stancioiu si Gabi Muresan. Aceasta echipa se va lupta cu o alta formatie numita 'Napasta'.

Fiecare dintre noi va lupta cu cate un adversar, cum ar fi: foametea, saracia, avortul, handicapul si altii, care fac parte din echipa 'Napasta'. Vom dona tricourile noastre, ghete de joc, mingi, manusi si alte obiecte care ne apartin. In urma licitatiilor care vor avea loc pe site-ul dedicat acestui eveniment speram sa obtinem pentru copiii din Valea Plopului cel puitin 21.000 de euro.

Mai mult, Ogararu a precizat ca oricine poate face donatii pentru ajutorarea copiilor: "Incercam sa schimbam ceva, inclusiv rivalitatea din teren si din tribune. Vrem sa dam o fata frumoasa rivalitatii fotbalistice. Oricine poate dona chiar si un leu. Mic cu mic se face mult".

Parintele Nicolae Tanase, reprezentantul Pro Vita, care se ocupa indeaproape de copiii cu probleme din Valea Plopului, a declarat ca le multumeste jucatorilor pentru sprijinul acordat: "Fotbalistii si motociclistii m-au ajutat foarte mult in ultimul timp. Sunt foarte bucuros ca acesti copii romani, care au probleme, sunt crescuti tot de romani. Ma bucur ca Dumnezeu ii ajuta".

George Ogararu si colegii sai de la Steaua, care au participat la evenimentul de la Hotel Intercontinental, au prezentat obiectele donate de fotbalisti printre care si doua mingi pe care se aflau autografele jucatorilor de la meciurile Steaua-Bayern Munchen si Steaua-Olympique Lyon, disputate in Grupa F a Ligii Campionilor.

Apoi, fiecare dintre cei cinci fotbalisti ai Stelei a extras ditr-o urna "adversarul" cu care se va lupta in urmatoarele patru saptamani. George Ogararu va lupta impotriva avortului, Mirel Radoi impotriva handicapului, Petre Marin contra saraciei, Dorin Goian contra foametei si Florin Lovin impotriva bolii.

Dupa cele patru saptamani se va "juca" meciul dintre formatiile "Fotbal Pentru Viata" si "Napasta", iar fiecare fotbalist va trebui sa-si prezinte realizarile.

"Boala este cel mai greu adversar cu care ma voi confrunta in cariera. Copiii pot fi ajutati prin trei moduri: voluntariat, donatii si promovare. Speram sa strangem cat mai multi bani, iar copiii sa aiba viata linistita. Noi suntem printre cei norocosi. Pentru mine fotbalul e pe locul trei in viata, Dumnezeu si familia sunt inainte. Daca il ai pe Dumnezeu, le vei avea si pe celelalte", a declarat Florin Lovin.

Altfel, la prima editie a evenimentului "Fotbal Pentru Viata" au participat fotbalistii olandezi Edgar Davinds, care a donat ochelarii de protectie pe care ii poarta, si Klaas-Jan Huntelaar, care a donat ghetele de joc pe care le-a purtat in sezonul 2007/2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.